Egy Henger mind felett!
Két szezont motoroztam végig vele, Magyarországon keresztül kasul. Az itthoni utakra ideális, semmilyen kátyú nem okozott kényelmetlenséget, városban is kifejezetten jól jött a nagy hasmagasság a padkákon.
A motorja robbanékony, gyönyörűen húz alapjárattól nyomatékból. Imádtam a hangját üres dobbal szűk kisutcákban, bár az autórisztók érzékenyek voltak rá. Gázelvételkor elkezdett durrogni ha tartalékra kellett tenni a csapot, nagyon praktikus japán talámány.
Önindító nem volt rajta, de ha az ember ráérzett a technikára, első rúgásra indult. Megvolt az az előnye is, hogy nem kellett bele akkumulátor, ahogy beindult volt világítás és kész.
Nagyon kényelmes egyenes ülés esik rajta, a hátsó utasnak kicsit kényelmetlenebb mert a lengőkaron van a lábtartója. Egy tárcsás első fék jó lett volna rá, de a dobfék is elég határozottan tudott lassítani. Nehezen váltam meg tőle, akkor azt hittem egy utcai motort szeretnék, de most hogy váltottam már visszasírom.
- Lánc, láncekerekek erősen használódnak, hátsó gumit is szereti harapdálni. Vezérműtengely megállt mikor kölcsön adtam egy "utcai" motorosnak aki nem ismerte az egyhenger lelkivilágát. :)
csakis sk
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1982 |