Motorok » Honda

PCX125

csodálatos apróság

A friss A1 jogsihoz újonnan vettem 2014.novemberében. A típus mellett a neten talált pozitív vélemények mellett a vetélytársak sokkal magasabb ára miatt döntöttem. Terveim szerint úgy 8-10 éves koráig tervezem hajtani, aztán ha minden jól megy egy kicsit erősebb , de ugyancsak Honda robogó következik ( pl. Forza ).

Igazolni tudom, hogy a japánok nem hazudtak sem a fogyasztás, sem a végsebesség adatában, ezért a többit is elhiszem.

A motor mellé kapott megfelelőségi nyilatkozat szerint a végsebessége 94 km/h , az átlagfogyasztása pedig 2,1 liter. Mivel a sebességmérője sebességfüggően úgy 6-8 km-t csal , egy kiegészítő sebességmérőt is használok, eszerint szélcsendben a 96-97 km/h órát mindig elérem, hozzáteszem motoros ruhában, sisakban kb. 110 kg-ot nyomok. Hátszélben a 100 km/h is elérhető ( óra szerint 108 ). A sebességi adatok szerények, de a kitűnő fogyasztási adatok mellett elfogadhatóak. Az én átlagfogyasztásom nyáron 2,0 és 2,2 között mozog, attól függően milyen sebességgel haladok, ettől följebb csak tartós 90 feletti tempóval tudom emelni. ( A fedélzeti komputer adatait a tankolások és a megtett út adataival ellenőriztem, pontosak!)

A gyári kis terelőidom helyére vettem egy GIVI túraplexit, de ahogy az egész motort a 165-170 cm-es japánokra tervezték, a plexire is kellett egy magasítást, hogy ne a mellkasomra, nyakamra koncentrálódjon a menetszél.

A 175 cm-es magasságomhoz az ülés is határeset, egyenes háttal ülve kényelmes, de a vezető s az utas közötti lépcső miatt nem tudok menet közben hátrább csúszni,pedig hosszú távon, nagyobb sebességnél jó lenne. Szerencsére a lábamnak van bőven hely, ami segít a lazításban.

Gyengéi:
- a már említett pontatlan sebességmérő
- a nedves úton gyenge tapadású IRC gumi
- kesztyűben nehezen kezelhető indexgomb (ha kicsit is benyomódik, akkor nem lehet elmozdítani egyik irányba sem )

Összegezve: ezen az áron nincs jobb robogó, ami jobb, sokkal drágább is.

- még semmi

Honda Szász Nyíregyháza