Motorok » Honda » Cb 900 F2 1982 (900)

Cb 900 F2 1982 (900)

Csak kanyarodni ne kelljen!

Megbízható, nagy, az utasnak is kényelmes. Több jó tulajdonság nemigen mondható el róla. A futómű igen gyenge a nagy tömeghez és a teljesítményhez. Jó úton is nehéz vele kanyarodni, küzdeni kell a géppel.(Amíg csak a CB-vel mentem azt hittem ez így van rendjén, nagy motor ---> nagy küzdelem, de ez nem így van). A fék gyenge, ezt figyelembe kell venni ha 160-180 között szeretnénk motorozni. Az előbb említett tempó nem is a szélvédelem totális hiánya miatt veszélyes, hanem a motor kígyózása miatt. Autópályán fél sávot jobbra-balra ingázik a motor 160-170 felett. Nem sikerült ezt a problémát orvosolni. Tudom a fogyasztás általában nem lényeg, de fullgázos autópályás utazásaim során 14-16 liter 100 km-enként. Ésszerű használat mellett (120-140 km/ó) 7 körül fogyasztott, nagy átlagban 8-8.5 L / 100 km. Benzinen kívül az olajat is utálta, gondolom ezért pusztított el 0.8-1.2 L-t 1000 km-enként. Több napos állás után nehéz volt beindítani, a karburátorból kipárolgott a benzin, és a vákumos - membrános üzemanyagszelep csak járó motor mellett engedte át a benzint. Ezt a problémát könnyen meg lehetett oldani. A gyári szép 4a2be dobbal csúnya volt a hangja, lecseréltem. A hangon kívül semmi sem változott. Városon belül(nem is erre való) nehézkes, nagyon melegszik, 10 perc használat után füstöl a blokkon lévő minimális olajnyom. Utasaim sosem panaszkodtak, nem volt sem kényelmetlen, sem fárasztó hátul ülni. A pénzét nem érte meg, szerencsére 50%-on még sikerült kiszállnom a projektből. Tulajdonképpen szerettem a motort, amikor eladtam, még sajnáltam is. De, ha most valaki egy CB-t kínálna eladásra (felújított, jó állapot, stb, stb....) egy cseppet sem gondolkoznék; azonnal NEM-et mondanék az alkalmi szenzációs vételre.

- generátor álló, ill forgórész, kuplung,

Fenntartási költség (5) Évjárat 1982
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (5.1/10)

Honda