Büszke "kis" ezüstnyíl
Nagyon jó "kis" túramotor, Egyik barátom már három éve használta a sajátját, miatta vettem meg az enyémet. HONDA. Ha ezt az 5 betűt meglátod egymás után, biztos lehetsz benne, hogy a kategória legjobb és legmegbízhatóbb motorját választottad. Ár/érték arányban verhetetlen. Kezdőknek inkább az 500-ast ajánlom (azzal is mentem), de ha valakinek nem gond a motorkezelés, nem fogja megölni, ha hatezres fordulat alatt elvált. Felette egy kicsit más lesz az eddig megszokott feeling; a gyorsulást érezni fogod, és sűrűbben válthatsz felfelé (amíg van:) ), jócskán megindul a gép. A futómű szerintem kiváló. 2 személlyel is rendkívül kellemes a rugózása, ill a csillapítás. Fékek; nálam 10/9. Kiváló, de egy fém fékcsővel elmaradna az a pici "megnyúlás". Szélvédelem: én 185 cm magas vagyok, de ha a gyári plexit a legnagyobbra veszem, pont pofánvág a szél, de azért sokat jelent. Kényelem: a többi motorhoz képest amin ültem (DR350, GS500, VTR1000, CB400SF, FZR600) nagyon jó, de valószínűleg a seggemmel van a baj, mert 80 km után már elzsibbad. Nem vészes.
- 1; 19000 km-nél az első telókat fel kellett újítani, mert "koppant" egy kissebb gödörnél is. Hozzáteszem, ez nem a Honda hibája, hanem a hazai utaké, ill az előző tulaj nemodafigyelésé (javítása; én kiszedtem a telókat, elvittem a Yamaha Fehérhez - Pilisborosjenő), és 12 000 Ftomba került. 2; a hátsó lámpa folyamatosan égett, mert a lábféknél elhelyezett féklámpa-kapcsoló beragadt a szennyeződésektől (javítása én meg a WD40, +2 perc).
Saját szervizelés. Az még soha sem vert át :) Ha valakitől nem áll messze a szerelés, a gyári kézikönyv szerint ezt lazán megteheti. Ha a blokkot kellene bontani, bajban lennék, mert nem tudom melyik HONDA szervizbe vinném. Szerintem a Fehér Gézáéknál kötne ki. Bennük megbízom.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |