Az örökjáró!
2000-ben vásároltam Svájcból behozott példány volt, itthon én vagyok az első tulaj. Megjárta Ausztriát, Görögországot, többször Horvátországot, és soha semmilyen műszaki problémám nem volt vele!
A túrákat mindig két személlyel és 3 doboz tanktáska tette meg. Nagyon jól terhelhető, amire azért nem árt vigyázni hogy teljes terhelésnél megnő fékút.
A túrákon autópályán tartós 200km/h és poroszkálva is kényelmesen lehet rajta utazni.
Műszaki dolgok:
A kormánycsapágyat valószínűleg a nagy önsúlya és a magyar utak tették tönkre de ezt is csak 55e km-nél, ekkor cseréltem a kerékcsapágyakat is, mivel érezhetően már azok is a végüket járták. Ezeket én végeztem rajta. Jelenleg 60e km van benne és még egy szelepállítás sem történt rajta, ezzel nem büszkélkedni akarok mert tudom hogy nem ártott volna talán (ezért idén mindenképpen meg lesz ejtve ez is) de én úgy vagyok a dologgal ha úgy megy mint a doxa miért legyen hozzányúlva!
Olajat mindig félszintetikusat(castrol) kapott 10e kilométerenként, a szervizkönyvben 12e van megadva csereperiódusnak.
Gumit, 2 garnitúra Michelin Pilot Road használtam el, ezek kb. 15e km bírtak rajta. A gép nagyon kezesen viselkedett vele, jelenleg Metzeller Roadtec van rajta a ami viselkedésre ugyan olyan.
Láncot kb. 20e-ként kellett cseréljek rajta (D.I.D.) mivel idáig sajnos nem figyeltem a lánc típusjelzésre ami az élettartalmat nagyon meghatározza most egy D.I.D. 530ZVM teszek rá mivel jelenleg ez a legerősseb ami kapható.
Összefoglalva egy Ár/Érték arányban nagyon jó, megbízható, erős, jó minőségű gép. Aki szereti a nagyobb testű motorokat, és túrázni is, annak nagyon tudom ajánlani!
Üdv
Pilu