Motorok » Honda » Nsr 125 1993 (124)

Nsr 125 1993 (124)

Az NSR - kicsi a bors, de...

Mivel címek között már van hogy "Kedves kis zümmögő" sajnos én azt nem írhatom, pedig tényleg ez a legmegfelelőbb kifejezés.
Két éve vettem, eleje teljesen eltünt, oldal idomok is törve voltak, de váz, futómű, motor rendben volt. Egy német srác használta 1,5 évig aztán bukott vele, utána kb 6,5 évet állt akkor vettem meg és kezdtem rendbe hozni. Tavaly lett kész, aztán egy horror volt forgalomba helyezni, lenne pár újító gondolatom a honatyák számára...
De így a motor annak ellenére hogy 10 éves mindössze 11000 km-t futott, összeségében drágább is lett, mintha csak simán vettem volna itthon egyet.
Mivel nem rég kezdtem motorozni ezért sok összehasonlítási alapom nincsen, 125 öst nem nagyon vezettem mást, de amit igen azokhoz képest ez sokkal jobb, nem is az h jobban megy, hanem valahogy összerakottabbnak érzem. Ha megszokja az ember hogy 3-4 ezer alatt nem érdemes az indulással próbálkozni akkor onnantól kezdve nagyon kellemesen vezethető, tanulni nagyon jól lehet vele, megvédi az embert a nagy felelőtlenségektől, mivel 150-160 között van a vége óra szerint, ami nagyjából pontos, de az már kínzás, 90-120 között az igazi, ott van elemében. Fékek nagyon jók, és ezt más is aki vezette megerősítette. Power jet olyan 7500 körül kezd el nyitni, érezhető :) Városban is jó, persze rossz utakat érdemes azért elkerülni. Én nagyon szeretem ezt a motort, jókat lehet vele menni, voltam vele túrázgatni, Dobogókőre is kivittem, városban is rohangálok vele. Mindenhol meg voltam vele elégedve, persze 125ös, ezt nem szabad elfelejeteni, de abból talán a legjobb. Fogyasztás 4-5 között, attól függ milyen használat. Olajat kb 1000km-nként 0,5-1 l között nem mértem még pontosan soha.

- Eddig semmi nem romlott el rajta.

Honda Takober, szerintem rendes megbízható az ottani ember, talán kicsit lassú, de nem vágtak át. Idomokat csinálták meg, meg ők rakták össze.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1997
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.7/10)

Honda