Motorok » Honda » NC700X (670 cm3)

NC700X (670 cm3)

Az éhező művész

2016. júniusában vásároltam, egy CBF125 nyergéből ültem át rá, friss A-kat. jogosítvánnyel. Ami már a próbaúton is megfogott az a nyomaték volt, aminek a csúcsa már 4700-as fordulatszámnál a csúcson van, így 5000 fölé nem is nagyon kell pörgetni a motort. Kényelmes az üléspozíció, a gyári plexi a mellkasra és fejre vitte a levegőt (187 cm magas vagyok), zajos volt, ezért egy Puig túraplexi + kiegészítő légterelő szépen elviszi a fejem felett a szelet, viszont a turbulens zajok itt is megvannak. Egy Shoei bukóban már ezek a zajok is csendesebbek lettek.
A gyári Metzeler Z8 gumik már a vásárláskor (10500) km-nél is erősen kopottnak látszódtak, 14000 km-nél jutottak el a kopásjelzőig, de ekkor már száraz aszfalton is csúszkált. Michelin Pilot Road 4-es gumikat kapott, melyek nagyon szépen tapadnak, mintha egy teljesen már motoron ültem volna. Sajnos 4000 km után lett egy hátsó defektem (kb 3 cm-es vasdarab állt bele, pedig nem is offroadoztam vele). Fájó pont volt egy 4000 km-es gumi kidobása, de sajnos javíthatatlan volt. Nagyon hasznos a tank helyén található tároló, egy csomó dolog belefér és nem kell feleslegesen a hátsó dobozt cipelni. Hosszú túrán két személlyel 3 dobozzal + a tárolóval sem volt gyenge, pedig megjárta a Dolomitokat. A plexinek köszönhetően a 140-150-es utazótempó sem kényelmetlen. A 6. fokozat viszont nagyon hosszú, 110 alatt nagy gázra nincs éles reakció, 120 felett viszont már szépen húz itt is. A fogyasztása parádés, 3,1-4 liter között, tehát 2 személlyel, feldobozolva sem tudtam 4 fölé vinni, de még a Kakucs-ringen sem.

A gyári dobnak eléggé semmilyen hangja van, inkább csak a blokk zakatolása hallható, így kevésbé szerethető. Kapott hát ezért egy Bódis dobot, mellyel szép, morcos, mély hangja van.
A motor elrendezése ill. az ülés alatti tank miatt alacsony a súlypontja, könnyen tologatható, a hosszú tengelytáv miatt autópályán is stabil.
Összességében egy jól használható, kényelmes, keveset fogyasztó motor.

- Egy defektet leszámítva a kopó alkatrészek cseréjén kívül más nem volt.

Honda Motorcenter

Fenntartási költség (9) Évjárat 2013
Előző motorja? CBF125 Következő motorja?
Verdikt (8.8/10)

Honda