Motorok » Honda

Today 4T

Aranyos

A Benelli Pepém folyton betegeskedett, így gondoltam, veszek egy tényleg megbízható robogót. 130 ezerért találtam ezt a citromsárga kis robogót. 7 évig volt Kymco Agilitym, igaz csak 1 évig volt 50 cm3-es, de emlékeztem az 50 cm 4 ütem korlátaira. Mivel a Today kisebb, egész jól ment, óra szerint 58-at tudott (GPS szerint ez meglepetésemre 57 kmh volt, míg az Agility a fojtás kiszedése után is csak GPS szerinti 52-t tudott 50-esként).

Előnyei:
- Nagyon megbízható, teljesen használható végsebessége van.
- Hátsó dobozt vettem rá, így jól pakolható volt.
- Takarékos a benzinnel, míg az olaját én is könnyen lecseréltem 1000 km-enként.
- Ötletes, hogy a kulcslukat le lehet zárni, így kvázi lopásgátlóként funkcionál.

Hátrányai:
- Meglepően huzatos. Vettem rá gyári plexit Japánból egy vagyonért. Passzol rá a Vespára való Tucano. Ezekkel már jó volt.
- A teleszkópok szerintem 50 kg-os nőkre vannak méretezve. A 75 kg-om alatt folyton felütött a hátsó teleszkóp. Az első meg kb. olyan primitív volt, mint a bringámon a 15 ezer Ft-os Suntour teleszkóp.
- 176 cm vagyok, de már ezzel is kicsinek éreztem, ezért nagyon hátracsúsztam az ülésben. Ettől viszont szétrepedt a varrásnál az ülés. Szerencsére kaptam rá bontott, varrásmentes ülést.
- Az első hátsó dobfékek, hiába integrálfékek, nagyon gyengécskék. Veszélybe sosem kerültem miattuk, de mikor a Vespámról visszaültem a Todayre még az eladás előtt, ledöbbentem, mennyire nem fognak. Szerelő szerint ez ennyit tud. Nem csoda, hogy nem nagyon van nagyobb hengerszett a Todayhez, életveszély lenne ezzel 70-nel menni.
- Lényegében folyton 50 kmh felett jártam vele, itt viszont már csipegette az olajat. (1000 km-en 3 dl elfogyott)

Összességében szigorúan városba jól használható robogó, de szerintem 170 cm-ig és 60 kg-ig ajánlható, addig viszont nagyon.

- - Konténeres robogó volt, az első teleszkópja egy ideig nyikorgott berugózáskor, aztán elmúlt magától.
- - Fullgáznál 30 km/h-nál kicsit megtorpant a gyorsulás, majd folytatta egészen 58-ig. Cseréltettem szíjat, görgőket, gyertyát, légszűrőt, de ez a bug megmaradt eladásig.

A Mirek Motors mellett működik egy szerelő srác. Szíjat, görgőket cserélt, előtte meg is rendelte a szükséges alkatrészt a Mirek motorstól. Elégedett voltam vele.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző motorja? Pepe Következő motorja? ET2