A végtelenségig megbízható dögös chopper
Mindig is chopper mániás voltam, de csak korlátozott jogsim volt ezért is esett a választás a Steed-re. 25kW alatti igazi klasszikus chopper.
Erről a típusról azt kell tudni, hogy japán belpiacos, de a lökettérfogaton kívül nemigen különbözik a 600-as Shadow-tól.
Van az a mondás miszerint egy chopperrel három dolgot nem lehet: gyorsítani, lassítani és kanyarodni. Ez valamelyest igaz is, de mindent ellensúlyoz a kinézete és a hangja.
Maga a gép nagyon jól motorozható, nagyon stabil, kiválóan lehet vele túrázni akár ketten is. Amit nem lehet vele, vagy csak nehezen az az előzés. Mivel csak 400-as és abból sem a vadabb fajta, ezért 90-100-ról a gyorsulása már nem igazán meggyőző, inkább csak gyorsulgatás. De ha van elég hely és elég egyenes az út, akkor még előzhetünk is vele.
Ha egyedül megy az ember akkor jóval virgoncabb, akkor már bátrabban lehet vele közlekedni.
A kuplungja zseniális, soha nem ugrál rángat vagy köhécsel, akár 3-asban is rángatás nélkül el lehet vele indulni. A motorja mindig pöccre indul, és nagyon szépen jár.
A gyári kormányt nem tudom kiknek csinálták, mert az egy csutka vacak (keskeny, egyenes), úgyhogy első teendőim közé tartozott lecserélni egy íves szélesebb kormányra, ami baromi sokat javított a kényelmen, a kezelhetőségen, és a stabilitáson is.
A vezető ülése szép nagy és kényelmes. DE! Az utasülés olyan mintha nem is lenne. Vékony, kemény, kényelmetlen vacak. Még egy gyorsasági motoron is kényelmesebb a hátsó ülés mint ezen.
A hátsó ülést és a lomhaságát (a teljesítménye nekem még így is megfelelt) leszámítva egy rettentő jó és dögös moci.
- Semmi sem romlott el rajta... -
Váci úti Honda szervizben miután megvettem kipucoltattam a karbit, és olajat cseréltettem, meg az első telót újíttattam fel...Teljesen jófejek voltak, és még az árból is engedtek.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1996 |
Előző motorja? | 440LTD | Következő motorja? | Vulcan, Vagy Yamaha DragStar |