A Városi sporoló-->Kisrakéta
50cm-es kisrobogó-után kerestem egy kicsit erősebb teljesítményű és nagyobb testű robogót. Több típust megnéztem, kipróbáltam, a Honda Pantheon Jött be külső megjelenésre, komfortra, egyenletes teljesítményt leadó finom kis halk motorjával. Az enyém egy 2003-as kiadású 2003-évvégi forgalomba helyezésű, tehát az új karosszériás, hátul hosszú csik lámpás kivitel, 125cm-es modell. Szerintem ideális Városi, elővárosi közlekedésre, kellő teljesítménnyel rendelkezik, kis cm-hez képest, könnyedén gyorsítja a motort, Mivel Injektoros, ezért egyenletesen megtorpanás és hidegüzemi kínlódások nélkül gyorsít, valamint fogyasztása is fenomenális, városi-vegyes forgalomban is 3-Liter körüli fogyasztás-ból kijön. Olajcsere 3000Km-ként, 0.9 L kell bele, nem kell olajszűrőt sem cserélni hozzá mivel egy fém szűrő van benne ez mosható, így fenntartása Valóban olcsó. Duálos a fékrendszere, ami annyit tesz hogy a Hátsó fék behúzásakor fékezi az első kereket is, a fékkar japánosan finoman kattanik jó a fékhatás nagyon vészfékezés esetén is hatásos no para !! Ülés alatt jó nagy csomagtartó van, zárt bukó simán belefér, és mellé még pakolható / 14” laptop táskát simán beleraktam…/. Finoman indul gombnyomásra, volt hogy 3-hétig ált egyre indult semmi erőlködés. Lámpa alapból mindig világít rajt tehát nem kell foglalkozni vele hogy felkapcsoltuk-e vagy sem.Müszerfala kimondottan szép, éjszakai megvilágítása nekem nagyon tetszett, jól leolvasható semmi csicsamicsa , van benne 2 napi számláló is, digitálisan, ez jó ha köztes távolságot kellett mérnem. Menetdinamikája azt mondom kellően elég, én 100Kg vagyok és alattam városban nagyon szépen gyorsul, 90Km/h pillanatok alatt eléri, igaz ez közel a vége is mivel 100Km/h nál leszabályoz, ezt egy kis elektronikai trükkel ki lehet iktatni ahogy olvastam a forumokon, ezután olyan 130-135Km / h szépen tudja, a motor úgy van tervezve hogy jóval többet is elbírna de a japán tervezők a tertosságot-megbízhatóságot tartották alapból szem előtt. Szélvédelme példás, a világból ki lehet vele menni, de azért én inkább tényleg városi közlekedésre ajánlanám, arra tökéletes.Fentartása olcsó, mindent elehet végezni othon rajta egy kis férfias műszaki érzékkel. Én bátran ajánlom másoknak is, 400-500e. Ft körüli rendszámos árával szerintem az egyik legszebb, legmegbízhatóbb komfortos Japán robogó.
- Gyakorlatilag az olajcserékben ki is merült a aszervízelés, egyszer az egyik helyzetjelző izzó kiégett na ezt művészet volt kicserélni rajta.
Othon magam szervízeltem.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |