A tökéletes megoldás!
Én voltam az,aki "a 125 cm3 király" címü értékelést írtam, még anno a motor új korában.
Azóta a harmadik szezonunknak is vége, a 2009-es motoromban azóta lett 17012 km. Továbbra is a napi Halásztelek-Astoriát járom (42 km), illetve ami hozzá jön, meg az éves egyszeri Balaton "túra". Minden évben 8 hónapot használtam minden nap! Esőben, napsütésben, márciustól novemberig.
A motor azóta is hibátlan, soha nem hagyott még cserben, mindig indult, még a téli állás után (4 hónap) is elsőre!
A fogyasztása továbbra is 2 LITER/100 km.!!! Maximálisan meg vagyok vele elégedve! Ennyi idő után az akkor gyengének tűnő hátsó féket is megszoktam.
Szervízbe hordtam rendszeresen, a Honda Dream-be.
Nagyon korrektek, negatívum, hogy mivel márkaszervíz, ezért nem olcsó...
Az első hiba lassan elő fog jönni, sajnos láncszettet kell cserélnem 17 ezer km után, mert szakaszosan megnyúlt a lánc. Természetesen ebben a budapesti forgalomnak jelentős -negatív-szerepe van!
De végülis ez nem a motor hibája, szokásos elhasználódási folyamat része, mint a fékbetét. Sajnos közel 40 ezer Ft egy láncszett csere a Dream-nél...
A gyorsulása még három év napi rutin/megszokás stb. után is állítom, hogy kellemes, a menetdinamikája megfelelő, könnyed (biztonságos!) városi, elővárosi cikázáshoz jó partner! Főútakon a 80-90 km/h-nál kezdődő előzéseket csak ésszel lehet, mert ekkora sebességnél a gyorsulás a végsebesség elérése(kb. 110 km/h) kicsit időigényesebb.
Ezt a motort én hosszú távra vettem,(emiatt tettem bele anno egy kicsivel több pénzt, és nem a 100-200 ezer forintos robogókat néztem) ezért azt gondolom, hogy nagyon jó döntést hoztam, amikor a cbf 125-öst választottam, kifejezettem ajánlom mindenkinek aki meglovagolja ezt a B125 kampányt és 125 cm3-ra váltana!
- semmi
Honda Dream