A NAGY JAPÁN ,,CSODA"????????
Azzal kezdeném,hogy én Budapesten egy POSTAI-futárszolgálatnál dolgozom,és munkaeszköznek használom ezt a motort.Napi 250....320Km utat teszek meg vele,a fővárosban,és közvetlen környékén!Ez az Innova már a második alattam!Összesen Innova-125 motorral megtettem 2 év alatt 60 ezer Km-t!
A futóművel kezdeném.Nagyon rossz a konstrukciója!Az első teleszkóp villa rugóútja nagyon rövid,ezért az úton a keresztirányú úthibákon pattog az eleje!A Simson S51B kismotornak sokkal jobb az első futóműve!Pedig azt 1981-ben fejlesztették utolján!(akkor jött ki az S51B)!!
A hátsó futómű még az elsőnél is roszabb!Az meg túl lágy rugózású,és kettő személyes használat esetén egy kisebb úthibán is ,,leütközik" a végállásra!Az 1980-as kiadású MZ TS-125 motoron már terheléstől függően állítható volt a keménysége!(1 és kettő személyes terhelésre)!Az INNOVÁN nem állítható,ez több mint nevetséges!!!
A fékberendezés: Az első fék az ELÉGSÉGES hatásfokú,meg lehet vele állni,de nem viszi a fékhatást túlzásba! A hátsó fék az szinte SEMMIRE VALÓ!!! Éppen hogy csak segít valamit lassulni,sok jelentősége nincs neki!A Simsonéval azonos fékhatást tud!
EZ A MOTOR CSAK IS KIZÁRÓLAG SZILÁRD ÚTBURKOLATÚ HASZNÁLATRA ALKALMAS!
Egyrészt a futóműve miatt,másrészt a alacsony hasmagassága miatt!Azok akik arra szeretnék használni,hogy vidéken horgászni-vadászni kijárjanak vele,akkor nem ilyent kell venni,mert arra ez nem alkalmas!
A GUMIABRONCSOK TAPADÁSI KÉPESSÉGE KRITIKÁN ALLULI!
Rossz a gumiabroncsok tapadása,esőben életveszélyes vele közlekedni!!! Kanyarokban nagyobb sebességgel ,,dönteni" ne is próbálkozzanak vele!
A másik dolog,ami már nevetséges,hogy az üzemanyag tartály térfogata 3,7L!!! Ez nagyon kicsi!
Ezzel a motor MAXIMÁLISAN 150.....180Km távolságot képes megtenni! Nálam kíméletes használat mellett a teli tank, (3,7L)
179,6 Km út megtétele után fogyott ki,akkor állt meg a motor!
Az is HAZUGSÁG,hogy 1,5L/100Km a fogyasztása!Valóban keveset fogyaszt,és takarékos szerkezet,de nekem a 60 Km megtétele alatt egyik Innovával sem sikerült 1,8L/100Km alá vinni!Még városon kívül állandó 65....70 Km/h sebességet tartva sem!
A HITELES FOGYASZTÁSI ADATOK!!!!
VÁROSBAN: 2,3......2,7l/100kM (EGY SZEMÉLLYEL)
ORSZÁGÚTI FOGYASZTÁS 70.....75Km/h sebességet tartva:1,8....2,2L/100Km
VEGYES FOGYASZTÁS: 2,1......2,5L/100Km
A motorblokk tulajdonságai! Teljesíténye 8,5 lóerő, 15Nm forgató nyomaték! Ezzel a motor utazó sebessége 70.....80Km/h!
Ezt kényelmesen bírja,ezt szereti!A maximális sebessége 100....105Km/h ennél többre nem képes egyik Innova sem,pedig a cégnél mindegyik Innovát kipróbáltam,és mind ezt tudta!
Egy tudott óra szerint 108Km/h! Tartósan viszont nem szeret 90Km/h-nál többe menni,ott már nagyon ,,pörög a motor"!
Gyorsulása sem a legjobb! Az MZ ETZ-125 motorom sokkal jobban gyorsult,nevetve ott hagyta volna minden helyzetben!
( IGAZ AZ ETZ KETTŐ ÜTEMŰ motorral van szerelve!)
De kérem,az a konstrukció már 20....25 éves!
A négy sebességes váltó helyett is jobb lett volna az 5-sebességes!De a HONDA csak 4-sebességesben adta ki!
Az MZ ETZ-125 már 1985-ben 5 sebességes volt!!!!!!!!!!
És nagyon nehéz megszokni a fordított kapcsolási rendszert,miért nem tudták ezt úgy megcsinálni,mint egy ,,normális" motoron!
Szerintem egy nagy ,,kacat" ez a motor,nem éri meg az árát!Egy jó tulajdonsága van, a kedvező fogyasztás!ezen kívül semmi!
A hibák is szépen sorban jöttek elő rajta,ahogy mentek bele az
,,1000km"-ek!!! EZEK A VALÓS TÉNYEK,nem egy nagy csoda ez a motor!
NEKEM NEM KELLENE EZ A MOTOR,AZÉRT HASZNÁLOM,MERT EZ A CÉGES MUNKAESZKÖZÖM!
Aki erről ,,szuperlativuszokban" beszél,az nem sok motoron ült,és nem ismeri ezt a tipust alaposan!
Én több ilyent hajtottam éveken keresztül,és most is ilyennel megyek,már 60 ezer Km-en túl vagyok rajta!
De ez a motor közel sem tud.és nem ér annyit amibe kerül,és nem szolgálja meg a róla festett ,,ÁLOMKÉPET"!
- Kormánynyak-csapágy 15 ezer Km-nél!!!
- Fékbetétek 15 ezer Km-nél!
- Sebességváltó 34 ezer Km-nél!
HONDA SZAKSZERVÍZ!!!!
Honda szervízben a motorkerékpár szerelők!
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |