Motorok » Honda

NX 500 DOMINATOR

A GEP

500-as Domirol lesz szo.Ez nekem a masodik ebböl a Modellböl. Az elsö meg Kickstarteres volt Japan, kezcsokkal terdelve könyörögtek el tölem, annak ellenere hogy a 33 000 Km erösen meglatszott mar rajta. Mindez meg Austriaban törtent. Aztan az eladast megbantam, es amikor egy teli esten tök veletlen lattam egy hirdetest erröl a mostani 500 asrol azonnal mentem erte.
12 000 Km volt benne es 16 evvel ezelött a tulaj egy sibalesete miatt felreallitotta,azaz ki lett jelentve . Csak allt szegeny, ugyhogy elöször nem is indult a motor.
Hazavittem es 2 perces szereles utan pöcc -röff. Aztan azonnal olajcsere , es egyeb atvizsgalas szelep beallitas stb volt. Majd a nyaron lementem vele Görögorszagba de csak ide, nem messze Ithaka szigetere . Kesöbb Levittem magyarorszagra , ott lepapieroztattam, mivel semmi helyem mar nem volt a 45 Nm -es Linz-i garazsomban.
Kesöbb magyarban is tele lett a parkolo, ugyhogy eladasra fog kerülni. Most 14 000 Km van benne, az eg vilagon semmit nem kell vele csinalni, csupan hosszab leallas miatt a karburatorbol ki kell jaratni a Benzint, mert eldugulnak, begyantasodnak a fuvokak a sok Benzin adalektol. Most arulom a Hasznalt auton. Rugozasa senzacios, föleg a szar magyar utakon oriasi elöny, kapott egy meregdraga kormanyt , es egy olajhömeröt rajta . Mire a 60 000 Km-t futasteljesitmenyt eleri ujabb 20 ev fog eltelni, az uj gazdajaval. Regi Karburatoros technika, de halal megbizhato, minden esetben nalam pöcc-röff volt az indulasa, Moskvaig elmenne egy folytaban, annyira megbizhato,igenytelen gep, nulla fogyasztassal. A Görög uton lattam a 4 Literes fogyasztasat , annak ellenere hogy 120 Km / ora -val mentem vegig, de soxor eszrevettem , hogy mar megint 140-nel megyek .Van masik gepem is, igy ez nincs hasznalva, igy megvalok majd töle, de az arbol fillert sem engedek. En tudom egyedül mekkora kincs van a kezemben, föleg ennyi KM-rel !!Csak ajanlani tudom a Modellt. A Hondakat amugy is . . . . .

- semmi

mindent magam javitok