Új szerelem
A 80-as években áltiskolás koromban már álom volt a híres vas,ami 2006-ra beteljesült egy vadi új 883 Sportster custom képében.Óvatosságból olcsóbb modelt választottam,és mivel ekkor még lehetett karburátorost.
Nem volt semmi tapasztalatom a típusról,és egyáltalán a Harleyról, akinek volt csak áradoztak róla,én viszont el is hittem meg nem is.Amint elhoztam a szalonból elmentem tele tankolni a vasat,198-km-ert tettem meg és az Algyői hídnál le is offolt.Azonnal kijöttek a szalonból és a diagnózis szerint valami dzsuva volt a tankban ,amit Joe a gyapotföldről hozott a körme alatt és ez ott maradt, vagy szar volt az üzem anyag amin nem is csodálkoznák.Vettem rá nyitott kipufogót,teljesen üreset,nem tudom semmihez hasonlítani a hangját,és egy K&N levegőszűrőt.Na az tragédia volt,a nadrágom a cipőm onnantól állandóan benzines volt,magyarázat:ez Harley legyen egy motorozós nadrágod.Na ja 75000ft volt az a szar nyitott szűrő,azt megbántam és nem ajánlom senkinek hogy kipróbálja.A gyári Dunlop gumi még 16000 után is jó állapotban volt,sőt azzal adtam el.A motorból áradó súrlódó csettegő zajokat túl hangosnak találtam,de meg lehet szokni,és minél többet használtam annál simábban járt.Az alumínium válókarból 5× esett ki a bumbi amit átmenő csavarral és ragasztóval orvosoltunk.5 centivel meg lett ültetve, és a villa hidat is kicseréltük szélesebbre,ezzel 4 centivel megnyújtottuk az egészet,egy kicsit szélesebb kormányt kapott, sokkal stabilabb lett és kezelhetőbb.Szerintem kiforrót típus és megbízható,eltekintve az anyaghibás alkatrészektől,ami persze nem általános.Egyébként túrázni nem alkalmas mert málházni kell és állandóan valamihez hozzá ér a hátizsák vagy a kabát csatja,ezzel sérülhet ugye a fényezés vagy karcolódik a krómozás ,még egy mappát sem lehet gyűrődés mentesen elhelyezni rajta,tehát csak rövid távra használható kényelmesen.ez okból kifolyólag váltottam nagyobbra,természetesen Harley-re.Városon kívül szerintem a 90-120-al szépen jár és még meg is lehet vele állni,ilyenkor 4.5-és 5.5 közt fogyaszt,és a világból is kimegy. Nem volt olcsó de megérte.
- Válókar bumbi
HMVhely márkaszerviz