Motorok » Harley-Davidson » Vrsca V-Rod 2002 (1130)

Vrsca V-Rod 2002 (1130)

Power Cruiser Milwaukee filozófiával

Imádom ezt a motort. Persze gondolom mindenki a saját lovát dicséri. Elösször is mindenkinek tisztáznia kell magában mire kell neki a motor. Aki dicshimnuszokat akar zengeni hogy megfutotta a 300 km/h-t és bele se halt, az keressen magának más márkát egy Harley nem erről szól. Még a V-Rod se, pedig ez már a haladósabb motorok közé tartozik. Én elsősorban a formába szerettem bele. Akkor is megvettem volna ezt a motort ha csak 60 LE-s. A közel 120 LE csak hab a tortán. Télen arra gondoltam beviszem a nappaliba, hiszen annyira szép minden részlete a motornak, hogy simán lehetne egy szép része a lakberendezésnek. Persze ezzel a párom nem tudott azonosulni, így maradt a garázs. Tehát amit feltétel nélkül imádok benne, az a forma, a menetdinamika, és az apró finom részletek. Amit nem szeretek, az a kis tank. 14 liter, számomra ez a leginkább gyenge részlet. Szerencsére lehet hozzá kapni utángyártott 19 literes tankot, nálam beszerzés alatt. Alacsony az alja, magasabb padkáról lehajtáskor bizony odakoppan. Kanyarvadászoknak tuti hogy túl hamar leér valami a döntögetésnél, de chopperes mértékkel igen élvezetesen lehet letudni a kanyarokat.
Fogyasztás? Olvasgattam ilyen 5-6 literes/100km teszteket, nálam ez nem jön össze. Inkább 7-8 liter, de ha meghajtom rendesen közel 10 litert is benyel. Ez megint csak ott okoz gondot, hogy hatótáv. Lenne egy 20-25 literes tankja, kevésbé érdekelne. A motorozás, főleg egy V-ROD-al amúgy sem a spórolás szinonímája.
A motor alapból is elég drága, de az egyéb kiegészítők, kütyük, extrák beszerése késöbbiekben is igénybe veszik a bankszámlát rendesen.
Ha az idén kéne motort vennem, akkor is ezt választanám, annyi előnyöm még lenne is, hogy a 2007-es modell már alapból 19 literes tankkal, és 240-es hátsó kerékkel jön ki. Brutális látvány.

- Eddig semmi.

Garanciális, így a dealer-hez. Bár asszem ez nem fog késöbb sem változni....

Fenntartási költség (5) Évjárat 2006
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.7/10)

Harley-Davidson