Ha a stílus számít, megtaláltad az igazit!
Ez egy igazi ´szerelem első látásra´ volt. Tudtam, hogy Softail-t szeretnék, hisz az előző motorom(Dragstar Classic) ergonómiája nagyon bevált. Egy picit néha meginogtam, hátha mégis egy Roadking Classic inkább, aztán megláttam a Deluxe-ot ebben a fekete-törtfehér fényezésben.
A gyárilag ültetett hátsó futómű és az ülés formája miatt a legalacsonyabb az üléspozíciója a Harley-k közt, ez a 175 centimnek hasznos, mert mégis csak közel 350 kilót kell megtartanom! A futómű határozott, sosem üt fel mint a Yamaha tette, a kormány jól visszajelez, és rettentő kezesen lehet terelgetni akár lépésben is. Az fékek kielégítőek, a hátsók is jól adagolhatók, ami ebben a kategóriában nem jellemző. A gyári kipufogó a zajemissziós normák miatt katasztrófális. Egy Harley a hangjától Harley, tehát kicserélni. Én egy Vance&Hines mellett döntöttem, mind kinézetre, mind hangra fantasztikus! Egy Screamin´Eagle Stage 1 tuning csodákra képes, az alsó fordulatszám tartományban még élettel telibbé válik a motor. Csodákat nem szabad várni egy Evo motortól, de aki száguldozni akar az ne ilyet vegyen, mert plexivel sem kényelmes 130 felett hosszútávon. Ilyen a formája, és vibrál.
Egy japán cruiser egészen biztosan szofisztikáltabb mechanikával rendelkezik, finomabb a váltója, neadjisten 1550ccm-ből nagyobb teljesítményt présel ki. Egy valami viszont sosem változik: Egy ilyen japán motor mindig is csak egy "Harley Davidson-utánzat" marad. Aki az érzést keresi egy cruiserben, annak nem a szofisztikáltság számít, hanem a stílus és a hagyomány... Az viszont csak egy Harley-ban van meg, hátmég a Softail Deluxe-ban!
- Az eddigi 3000Km alatt semmi nem romlott el rajta. Szép is lenne...
Monster Custom Budapest XX.ker Nagykőrösi út. Míg a HD Budapestről csupa rosszat hallottam, addig a Monster-es srácok verhetetlenek!
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2005 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |