Motorok » Gilera » Runner 125 Vx 2006 (124)

Runner 125 Vx 2006 (124)

Városi kismotor

Ez nekem egy második motor, egy FJR mellett, az ui. nem igazán városi-munkábajárós darab. Erre a célra a Gilera igazán megfelelő, nagyon jól gyorsul, 90-ig nagyon erős, onnan még eljut velem 115-ig, de ott ki is fullad. Iszonyú kemény a futóműve, minden kátyú felüt a gerincemig - de épp emiatt a kanyarokban nagyon stabilan viselkedik. Nem igazán kényelmes (na jó, egy FJR-hez képest), éppen ezért kb. 30km amit egy fenékkel be lehet vállalni vele. Városban rohangálni kiváló, nagy a "hasmagassága" - padkáról föl-le lazán lehet menni, elég nagy a kereke is. No meg persze gyönyörű.
Mindent összevetve egy jó motor, ami nem túl kényelmes és nem túl praktikus, viszont annál élvezetesebb hasítani vele. Olasz, tehát a megbízhatóság annyira nem erőssége, lásd hibák - mégis szeretem.

- Az ülés alatti minimális csomagtér zárja eddig 2x romlott el - nem lehetett bezárni. Elveszett az oldalsztendert tartó csavar, így majdnem az oldalsztender is. A tank néha nem kap levegőt, ezért a motor leáll (nem tud kimenni a benzin). Mostanában néha enélkül is leáll, de szerencsére újraindul és megy.

Moto Italia Kft, Bp., Gyáli út.
Kedvesek, rendesek, de amikor először csináltattam meg velük a csomagtartó zárját (az ezres szervízzel együtt) akkor felszámoltak érte munkadíjat, pedig bőven garanciális volt a motor. Tévedés volt, de az én rovásomra.
Ezen kívül nem lehet panasz rájuk.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (5.6/10)

Gilera