Motorok » Gilera » Runner 50 Sp 2006 (49)

Runner 50 Sp 2006 (49)

robogók királya, királyok robogója:)

A gép kb pont 1 éve van nálam. Hirtelen ötlet útján gondoltam, hogy veszek robogót, volt 1 kis pénzem, kocsit nem tudtam volna fenntartani csóró főiskolás éveim alatt, hát maradt az 50köbös, merthát arra jó a B-s jogsi. És ekkor kezdődött a keresztút...2 héten keresztül robogós márkakereskedések ajánlatai hemperegtek a szobába, meg a mérlegelés, hogy milyet mennyiért. Órákat töltöttem a net előtt a használt mocikat nézve, minden számításba jöhetett ami 50köbös volt. Persze semmit sem találtam lakóhelyem közelébe... Haveromnak Kymco Agilitye volt és mondta vegyek olyat, meg akkoriban jöttek be a rieju robogók. Mivel a Rieju Toreo vagy 50ezerrel olcsóbb lett volna újonnan gondoltam megveszem/annak ellenére, hogy még a kerskedő sem ajánlotta.../ Aztán amikor már indultam eltökélten a Riejuért, észrevettem a Runnert, épp aznap hozták, tipp topp volt, azonnal megtetszett. Másanp már az enyém volt, és nem bántam meg. Rosszat nem lehet róla mondani, azóta ha belegondolok, hogy mi lett volna ha 1 rizsevőt veszek..., összehasonlíthatatlan különbségek vannak. MA is csak mosolygok a kopogós műanyagokon amik a fröccsöntött játékokéhoz hasonlítanak, meg a lötyögős illesztékeken. Sztem aki azon töri a fejét, hogy 1új rizsevő, vagy 1 használt runner, az ne gondolkodjon.
Ami mellette szól:
- időtálló szép forma, ami nem a stokedlin ülős feelinget adja:)
- csúcs sebesség, mindenféle tuning nélkül /a 85 kgom alatt óra szerint a 95öt viszi, bár hozzá kell tenni, hogy ez avalóságban gyenge 85, nade 1 50es robogótól?:D/
- megbízható / 1év alatt gyertyacsere, mindig pöccre indul/
- szerintem a legnagyobb 50es robogó/190cm vagyok, de elférek rajta és a térdem sincs útban/
- teljesítményhez mérten kedvező fogyasztás
Ami ellene:
- olyan nincs
Nyáron sokat jártam vele dolgozni 50kmrel arrébb, soha nem hagyott cserbe, főúton togyogó ladákat előztem:D, a többi autós meg mindig idegeskedik, hogy az Istenbe tud ez a kis izé még mindig itt zümmögni mellettem:D
Azt hiszem ennél jobb robogó nem létezik, ezért nem is válok meg tőle még kocsi mellett sem. Néha jó lesz elővenni és cirkálni egyet a régi szép idők emlékére:)

- egyszer kellett gyertyát cserélni

Jó ismerős mindent megold:)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.1/10)

Gilera