Design és technika
Régóta kerestem egy szép és jó robogót a Suzukim után.
A Gilera Runner formája, illetve teljesítménye volt az, amire azt mondtam, "ilyen kell nekem"
Sokat nézegettem a neten, s járkáltam utána, de elég húzós áron adták a zsír újakat, így a használtak után érdeklődtem itthon.
Kapóra jött, hogy egy ismerősöm Németországban pont el akarta adni a Pure Jet-jét. A lányának vette, de a kis csajnak nem ért le lába róla... :-)
Így a barátom tett bele 600km-t. Bár nem injektorost akartam, a vételár olyan kedvező volt - és az eladó személye is garancia volt a megtett km-ekre - nem tudtam ellenállni neki. Bár próbáltak lebeszélni a befecskendezősről (rossz híre járja) mégis úgy döntöttem, hogy hazahozatom.
Meg is érkezett. Sérülésmentes állapotban, valóban 600km-el az órájában, természetesen az összes papírjával. A fojtás még benne volt, így pár száz kilométer után úgy döntöttem, hogy kivetetem. A Moto Itáliánál végeztettem el, kivették a mechanikus fojtást és meg kapta a másik szoftvert. Így már nem erőlködött és normálisan gyorsult, na és a végsebessége is a duplájára növekedett... :-) Fogyasztása 2-2,5l/100km, ami nagyon jó, annak ellenére, hogy nincs kímélve. Futóműve kemény, de ez kimondottan jó kanyarokban. Üléspozíciója nagyon jó, kényelmes. Hosszabb utakat is nagyon jól bírja, voltam már vele Budapesttől 60km is egyhuzamban. Ami zavart, hogy a csavarok elkezdtek rozsdásodni, így ezeket lecseréltem rozsdamentesre. Egy kisebb gond van vele, mégpedig, hogy télen, hidegebb időben nehezebben indul, de a szerviz szerint ez erre a típusra jellemző. Az előzetes hírekkel szemben - hál istennek - idáig hibamentes.
- Még semmi, csavarok rozsdásodtak.
Moto Itália (amíg a Gyáli úton voltak)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 2000 |