Motorok » Ducati

Hypermotard 1100

The Beast Mode - On

Ha közhelyes lennék, azt írnám hogy szerelem volt első találkozásra, és bár nagyjából ez az igazság, inkább leírom, hogyan szökkent szárba a románc..:) Már elégedett Ducatisti voltam pár éve, amikor idén tavasszal lehetőség nyílt arra hogy kipróbáljak egy "Hyper"-t. S4R Monster-ről ültem rá a szerviz előtti várakozás üres perceiben, és bár hallottam már sok embertől, hogy mennyire jó motor, mivel a formavilág nem állt hozzám túl közel soha nem éreztem még csak úgy sem, hogy de szívesen kipróbálnám. Első alkalommal bár csak kb. 5 percet kerültem vele a budaörsi reptér körül, mégis megváltozott valami bennem. Olyan érzéssel szálltam le róla, hogy soha életemben ilyen szórakoztató de egyúttal ilyen "hülyebiztonságos" motoron nem ültem. A bogár a fülben, méghozzá annyira, hogy két héten belül Monster úr el, Hyper úr pedig beköltözött a garázsba.

Azóta is együtt rójuk az utakat, és csak jókat tudok írni róla, városban, és városon kívül is kiválóan használható, a gázreakció a Monsterhez képest klasszisokkal jobb, talán annyira nem kényelmes, de az élmény kárpótol mindenért. Nekem van rajta egy Öhlins kormánygátló, ami szerintem elengedhetetlen a típushoz, mivel nagyon szereti emelgetni az elejét. A gyárilag beszerelt minőségi alkatrészek (radiális Brembo, fém fékcsövek, Marchesini felnik) szintén csak növelik az értékét. Az egyetlen sarokpont a fogyasztás, sajnos az tényleg sok, de igazából úgy vagyok vele, hogy az igazán jó szórakozás sohasem olcsó.

Akik az örök olasz- japán (supermotoban játszik az osztrák is..) kérdés miatt aggódnak, azoknak csak annyit tudnék javasolni, hogy keressék fel a szervizeket, vagy ha tartanak a részrehajlástól akkor a Ducati Klubot a kérdéseikkel. Nekem a Monster egyszer romlott el, akkor is az önindítónak a szabadonfutója adta meg magát 8 éves korában. A legendásan szar olasz motorok történetei általában olyanoktól származnak, akik a kötelező - és ez nem ajánlott hanem tényleg kötelező - szervizeket nem adták meg a motorjuknak.

Szóval aki szeretne egy ilyen szenvedélyes vadállatot, az ne habozzon, ha lehetősége van rá, engedje meg magának!!!

- A közhiedelemmel ellentétben semmi "olaszos" meghibásodás

MotoRosso

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Előző motorja? Monster S4R Következő motorja? meglátjuk az akkori modellpalettát
Verdikt (8.4/10)

Ducati