Motorok » Ducati » Monster 1000 Dark 2003 (992)

Monster 1000 Dark 2003 (992)

Desmó a kanyarvadász

Elősszöris szeretném leszögezni hogy egy olasz motor is lehet jó és megbizható. Az enyém konkrétan egy Monster 900ie dark 2000ből, ami 78 lóerő és 72Nm, de ezeket már hat hétezres fordulatnál adja. 2000 alatt rángat, de felette már húz is, nem kell kipörgetni hatodikban 5000res fordulaton megyek 150nnel. A 600as sportmotrokat úgy 180ig simán lehet tartani utánna viszont belassul, és ekkor jelentkezik legnagyobb hátránya a menetszél is. Az enyémen ugyanis még az a kis fejidom sincs ami általába a monstereken, 200fölött hasalok a tankon hogy ne tépje le a fejem. A száraz kuplung csörgése eleinte zavart, de mára hozzászoktam és csak nevetek azokon akik a kinyomócsapágy cseréjét javasolják nekem. Legélvezetesseb szűk kanyaros szerpentineken motorozni vele, ott van igazán elemében. Dönthhetőségét ki kell próbálni, elmondani nehéz. A brembó fékek brutálisan fognak, erről nincs is mit mondani. Elsőre sportgumit használtam, most túragumit szeretnék rátenni, bár azt mondják, hogy csúszkálni fogok kigyorsitásoknál. Elöl 120as hátul 180 gumi van előirva. A kipufogóim még gyáriak, talán ezért is hallani annyira a kuplungcsörgést. Az olaj és a filter nem drága, szervizintervallum 10000km, 20000ezrenként kell ellenőrizni a vezérszijjakat, ez az egyetlen plusszköltség más motrokhoz képest. Fogyasztása: mig óvatosabban jártam az max 150 kmóra 4,5liter volt, padlógázon használva fel lehet vinni 6 liter fölé is, de szerintem ez se vészes, én 5,5literrel járok. Szóval mindent összevetve szerintem egy jó kis moci ez jó teljesitménnyel fogyastással és fékekkel, csak a menetszélre panaszkodhatok.

- eddig semmi kopp
- Csak a gumi rendesen!!!!!

otthon

Fenntartási költség (9) Évjárat 2000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.7/10)

Ducati