Szeretem a kis spanyolt
Szúk 3 éve vettem a kétütemű Derbi Atlantis gépemet Törökbálinton a Red Robogónál 360000 Ft-ért. Elötte sok évvel volt egy Riga majd egy Romet mopedem. Hát ég és föld a különbség a fenti két gép és a kis spanyol robogó között. Akkor a Derbiről: Negatívum: A "műszerfala" siralmas. A:Van egy sebességmérő műszer oszt azon kívül szinte semmi. Pontosabban 3 jelzőlámpa. 1: Üzemanyag szint csökkenésére jelző lámpa, mely kb 1,2 l maradék üzemanyagszintnél gyullad ki. 2: Olajtartály szintjének csökkenését jelző lámpa. 3: Távolsági fény (ha-ha) bekapcsolt állapotát jelző lámpa. B: Lábtér kissé szűkös. C: Index kapcsoló használata nehézkes. D: Motorja hagos. E: Fogyasztása szerintem kissé sok. (3,5 l/100km) F: Világítása gyenge.
Pozitívum: A:Gyakorlatilag hibamentesen használom közel 3 éve. B: Hidegen, melegen pöccre indul. (Télen nem használom, de 3-4 hónapos szünet után is indult a 3.-4. berugásra.) Rendszeres használat mellett mindig önindítóval keltem életre. C: Nagyon jó menetteljesítmény, normálisan gyorsító átlagos autót kb 50 km/h-ig legyorsulom. Könnyedén megy 70-75 km/h-val, de szélcsendben (nem hátszéllel !!!) az órája szerint eléri a 90/ km/h-t (Ezt csak becsülöm mert az óra 80-ig van kalibrálva.) bár ilyen tempóval nagyon ritkán megyek, mert nem akarom kinyírni a gépet. 95-ös benzint használok, olajból meg full szintetikusat. D: Jók a fékek, hatásosak, jól adagolhatók. E: Katagóriájában sisaktárolója nagy. F: Csavarokat nem kell(ett) utánhuzni. Nem zörög, nem lötyög rajta semmi. G: Jó az utfekvése, rugózása. H: Szerintem szép, vagy mondjuk nekem tetszik
- Egy hiba jelentkezett még csak, valószínűleg köfelverődés miatt a ventillátor egy lamellája eltörött. Borzalmas hangja volt. Már nem emlékszem a javítás árára, de drágábbra számítottam.
Bulisza Tamás Bp. XIII. ker. Kíváló szerelő, bár az én robogómmal sok teendője nem volt, de több barátom hozzá viszi a robogóját és mindegyik maradéktalanul elégedett volt vele.
Az első garanciális szervízre a vásárlás helyére, Törökbálintra vittem, ott vették ki a folytásokat 1000 km-nél, bejáratás után. Semmi rosszat nem mondhatok rájuk, korrektül megcsinálták. Azért nem vittem többet oda, mert tul messze vannak a lakhelyemtől.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |