Motorok » Derbi

GPR 125 Nude

Katalán-japó betyár

Előzmények:
Miután megszereztem a "B125" jogosítványt (B kategória megléte miatt csak KRESZ vizsga, 5 óra vezetés és gyakorlati vizsga után), motor után néztem. A cél munkábajárás volt Bp-en, tisztán élvezet céljából, és mindenképp motort akartam, nem robogót.

Kiválasztás:
Hosszas nézegetés után, és mivel egyik 125ös se tetszett igazán a nagy márkákból (kivéve az endurókat, de az már volt hobbi célra, Yamaha DT80 meg talán a Suzuki VanVan125), márka nélkül leszűrtem a hirdetésekre, köbcenti alapján és így találtam ezt a motort.

Vétel/fenntartás
Amiért meg lehet venni / fenn lehet tartani a motort: Yamaha DT 125 motorja van benne, a márka pedig 2001 óta a Piaggio-csoporthoz tartozik. Szóval ha motor, akkor Yamaha alkatrészek vannak, minden egyéb Piaggio.

Kinézet/ élvezet:
Feltűnő szín és szép forma miatt mindenkinek tetszik, tényleg. Hátul 140es gumi miatt komoly hatást kelt (pl. Suzuki GS500-on 130as van hátul).
Az enyém a "Nude" változat, azaz naked típusu, az idomos a "Racing" alnevet viseli, műszakilag teljesen megegyeznek.

2 ütemű, különolajzású, így az olajtartályt feltöltve jó ideig csak tankolni kell, mint egy négyüteműt. A DT 125-tel megegyezően power-szelepes, 6000-től jön meg az erő és 10,000-ig tart, nagyon élvezetes!

- - Önindítót kellett kitisztítani vétel után nem sokkal,mert fennakadtak a golyók, azóta tökéletes, ismerős megcsinálta (0 Ft)
- - Váltókar könyített műanyagból (!) volt, eltört, bontóból alumínium univerzálisat túrtam 3,000-ért, kis faragás után tökéletes lett
- - Kopóalkatrészek:
- /lánc: 5,000 Ft (DID)
- /lánckerekek: 11,000 Ft
- /kipufogó (már vételkor el volt rohadva): 75,000 Ft (Gianelli)
- /markolat: 3,500 (Progrip)
- /első teleszkópfelújítás: 17,000

Ismerős: önindító tisztítás

Bátyám-magam: lánc / lánckerekek / kipufogó / markolat
Redline: teleszkóp (http://www.red-line.hu/)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző motorja? DT 80 Következő motorja?
Verdikt (8.8/10)

Derbi