Motorok » BMW

R 1100 Rt

Nem az igazi!

Nem az igazi!

Hát, megvettem ezt az „ádáz fenevadat” amit másfél év és 15 000 km alatt sem voltam képes megszeretni és megszokni. Az 1200 Bandit után felüdülés volt a kényelme, a luxus amit adott és a 3 gyári doboz, végre nem kellett a csomagokat le-fel kötözgetni!:) Imádtam a markolatfűtését ami hibátlan volt, az elektromos plexit, ami minden körülmények között maximális szélvédelmet nyújtott, a fogyasztás tökéletes volt, 5-5,5 l. országút két személy, 6-6,5l. autópálya 140-160 tempó között.
Ez az érem egyik oldala, de ott van a másik ami megölte ezeket az élvezeteket.kezdjük a motorral:
rettenetes gyenge és lomha cuccokkal két személlyel, úgy kell könyörögni, hogy felmenjen egy emelkedőn, ha még előzni is kell az maga a rémálom.Menet közben a járása aránylag finom, de alapjáraton durva, nyers és nagyon rázós! Boxer fíling!  A blokk mondhatni, hogy kifejezetten rugalmatlan, nyomatékszegény.
A váltó: Maga a katasztrófa, nagyon nyers és hangos, minden sebesség váltás hangos kattanással akad be és sokszor vált lyukat az ember, pedig a legjobb olajakat használtam. Ezt nem lehet megszokni, ennél rosszabb váltójú motorom nem volt.
A futóművel alapjaiban nem volt bajom, tette a dolgát és szépen vasalta az útegyenetlenségeket, viszont kanyarokban terhelésnél kijöttek a gyengeségei, állandóan leért a középtámasz mielőtt egy egészségeset kanyarodhattam volna és ez megölte az egész élvezetet! A motor a súlyához képest viszont elég kezes, amint elindul az ember, könnyedén billen ide-oda csak ne kelljen neki mélyre dőlni.
Egy Boszniából való haza úton döntöttem úgy, hogy elég volt a BMW fílingből, amikor húztam egy nagyobb gázt és szörnyű kopogással iramodott neki az amúgy sem kápráztató gyorsulásnak. Úgy döntöttem ez nem az én világom, világ életemben japán motorokon ültem, kipróbáltam valami európait de nem tetszett igazán..

- Gázbowden elszakadt.

Gellén Joci.