Egy öreglány, aki fénykorában díva volt
Még a 90-es évek végén láttam egy bordó K100RT-t, amibe teljesen beleszerettem, de akkor még nem akartam motoros kétkerekűt venni. És eltelt jópár év, amikor a "fíling" engem is utolért. Bolyongtam a neten, amikor megláttam álmaim netovábbját, egy K100RT-t. Nem sokat gondolkodtam, megvettem. Az első időszakban a csillagokban jártam, és a "bömbi köd" teljesen elborította az agyam. Ez a gép volt a legszebb, a legjobb a leg......, és azután jött a kijózanító valóság. Nem akarom szidni az öreglányt, de azért ma már józanabbul látom a világot. Nos, mi is okozott csalódást? Ugyan a szélvédelme jól jön hidegben, de a nyári asztfalt-olvasztó hőségben a motoros gúnya is leolvad a vezetőről. Ja meg a szőr a lábáról, hiszen a hűtőventillátor pont az ember jobb lábára fújja az 80-100 fokos levegőt. Az ülés sem tartozik a "fotelek" világához. Nekem egy órás nyeregben ücsörgés már felér egy kisebb kínzással. Ezen most segítettem egy LT-s túra ülés beszerzésével. Így már OK. A váltóval sem vagyok kibékülve. Számomra nagyon nyers és zajos. A korábbi szoci motorjaim osztóművei ehezz képest vajpuhának és némának számítottak. Véleményem szerint a fékek jók - nem ABS-szes, bár azért a fékerő lehetne pontosabban adagolható is. Még egy fontos dolog, amit meg kell említenem, mert számomra kezdetben rendkívül furcsa volt. A motor a jobb és bal kanyarban nem egyformán viselkedik, így ezt meg kell szokni. Talán az asszimetrikus felépítéséből adódik, nem tudom, de ezt a többi K100-as tulaj is mondja.
Összességében, a korához képest nem rossz gép, elég sokat is költöttem rá - bugspoiler, xenon fényszóró, ülés, sok kis apróság. Bár sokáig azt mondtam, nem biztos, hogy újra vennék egy ilyen típust, az öreglány mára már rendesen a szívemhez nőt, és semmi pénzért nem válnék meg tőle.
- Idős moci, így nem sorolom. Sok apró.
Sufniműhely - kezdetben próbálkoztam azzal, hogy "hozzáértők" bütykölgessék, de ma már nem engedek idegent hozzányúlni.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1987 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |