Seggrakéta, vidámság-generátor
*-*-*-*-*
Pro
*-*-*-*-*
Leparkolsz a Ráday utcában egy kávézó elé és nem fogy el a fele csésze latte, mikor valaki odamegy, hogy megnézze közelebbről. ( A fehér idomok - piros váz kombinációban vettem meg, szerintem ez a legszebb változata ).
" Indítsd be, ezt hallani akarom".
" Te jó ég, milyen király ez a kis gép"
" A mancsát nyújtó oroszlános logótól az oldalán meghaltam"
" Vagány egy hokedlid van"
" Te ezzel... Igen , azzal...Hadd' üljek rá,pls->Úristen ez besz*rás"
Forgalomban nagyon kezes , könnyedén befér oda, ahová mások már centiznek.
Megy is, ahogy egy 11,5 lovas 125-östől illik. Forgalmat röhögve tartja, még a nagyobb sugárutakon is. Az én 82 kilómmal, sík úton, kis hátszéllel és némi türelemmel belezavarható a leszabályozásba ( Óra szerint 116, GPS szerint 105 ).
A gyári kipufogójával is szuper hangja van. Húzva úgy berreg, mint egy bespeedelt Singer varrógép.
A futóműve meglepően ügyes, a kis 12 colos kerekek ellenére is.
A felhasznált anyagok és az összeszerelési minőség sokkal jobb mint amit az ára sugall.
Külsős megbeszélésre érkezz úgy, hogy a többi részvevő is jól lássa, ezzel jöttél. Instant + 10 pont helyzeti előny.
*-*-*-*-*
Kontra
*-*-*-*-*
A méretéből / jellegéből adódóan hosszabb távon azért már nem annyira kényelmes.
A méteresebb kátyúkat azért illik vele kikerülni, keresztbordákat / illesztéseket nagyon megérezni rajta.
A vizes, macskaköves utakon csak nagyon óvatosan, a gyári gumik ugyanis kemények de cserébe legalább nem is tapadnak ilyenkor.
Fokozatkijelzőt kispórolták , pedig a műszerfalon meg ott a helye.
A gázkar túl hosszú úton jár.
- Még szinte "hamvas", most jön az első tervezett szervize.
Közösségi fórumokon olvasott beszámolók alapján az első 100 km után saját magam dobtam ki a gyári gyertyákat és pipáikat. Eredeti NGK alkatrészekkel pótolván érezhetőbben harapósabb lett a kis gép, főként az alsó fordulatszám tartományban.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2017 |
Szerviztapasztalat | (0) | Átlagfogyasztás | l |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | Ez a kicsike marad a városra, országútra pedig veszek mellé egy nagyobbat... |
Verdikt | (7.9/10) |