Motorok » Benelli » Pepe (50 cm3)

Pepe (50 cm3)

PEPE inkább PÁPÁ

Simsonom volt (van) előtte gondoltam veszek új motort mert a szimó már elég öreg 36éves. Kínai robogót nem akartam nem sok jót hallani róluk meg nem tetszenek a kiskerekű motorok... Benellire esett a választás mert (én azt hittem) olasz nagykerekű dicsérték a tesztekben is,hogy kb:70km/h-val megy erős 4,5Le-s soha semmi probléma velük... Na persze! Kereskedőt kérdeztem a fent említett adatokról ő is azokat állította. Vásárlás után jött a feketeleves: 70 helyett 35Km/h(!) Aztmondták csak a fojtás végett megy csak ennyit majd ha ki lesz véve a fojtás megy majd 60(!)-at (nem 70-et már csak 60-at)a motor is gyenge szerintem max 2,5Le. Fogyasztása fojtással 3,5L (beígért 2L helyett) fojtás nélkül 4-4,5L! Tankja 7,5 helyett: 5,8L.
Eljött az idő-1000Km- kivették a fojtást nem sokkal lett gyorsabb így most megy 40Km/h-t motor ugyanolyan gyenge maradt. De még az 1000Km előtt jöttek a hibák:többször fellazult kormány pedig csak műúton használom (ellentétben a simsonnal) karburátorból ömlő benzin,utána melegen nem indult el,aztán meg hidegen... Elvittem a szervízbe mégiscsak garanciás "megcsinálták" indult jól hidegen,melegen stb... csak menetközbe állt meg úgy 1-1,5Km után. Bár kis várakozás után (10 perc)újra elindult és ezt minden megtett 1-1,5Km után csinálta. Fehívtam a szervízt mi lehet vele nem kaptam érdemi választ. Megelégeltem és újra a simsonnal járok!

- -kormány folyamatos fellazulása
- -karburátor eresztése,tömítetlensége
- -önindító
- -gyujtás: hol melegen,hol hidegen nemindul vagy csak nehezen,menetközbe leáll

Fenntartási költség (4) Évjárat 2012
Előző motorja? S50B Következő motorja? vagy Romet Zetka 50