Talján dög visszatér
Vannak igen jó tulajdonságai a mocinak:jó futóműve van,szép a külseje,jó kis motorja van.
Magával a motorral meg vagyok elégedve,14 évet kibírt fúrás nélkül,egész jól indult,teljesítménye pedig bőven fölül teljesítette az 50ccm-től elvárhatót.
Nekem állóhengeres,yamaha blokkos,még az igazi klasszikus építésű robogókból való.Semmi spéci technikai megoldás.Ámbátor a 17,5-es Dellorto karbi,vagy a brembo tárcsafék,és a nagy bukótartó jó megoldások közé sorolható.Valószínűnek tartom,hogy 93-ban az AF-18as Honda dio-k közt igazi kis csemege volt,mintahogy ma az új SR.
A kivitele sportrobogó,ami jó mert robogóhoz képest jól megy,de nem kényelmetlen mint egy sport.
Nekem a variátor át van alakítva igy 100-zas órát akkasztja,gyorsulása kielégítő.Nem tom mennyi lehet a vége,de nagyon megy ahhoz képest,hogy szűz.
Decemberbe volt egy felújításom,de sikeresen egy kicsit megszorult a motor (hozzá nem értő kéz végeszte a generált ),és állandóan túlmelegedett,és lerobbant,a henger megsérült,igy ennek a generálnak má nem örülhetek.
A sokat újított henger nem valami tartós,ezért egy nagy összegű tuning-ban részesítem...Nem terveztem be,de a motorhibám miatt megcsinálom,és mitagadás örülök hogy a mostani 5 Le helyett lesz kb 12 Le.
Henger,kipufogó,főtengely,varió,karbi cserélve lesz.És amit ilyenkor szokás,az meg lesz erősítve.
Negatívum,hogy ezentül 100-as benzin és Castrol R2 kell bele.
Mit mondhatnék,jó robogó ez,motorja japánosan jó,és igénytelen,lehet tuningolni mert mindene meg van ahhoz,hogy erősebb legyen.Ha szempont a nagy kerék,elég jó teljesitmény akkor ajánlom....150 ezer Ft-ért nincs más motor amit ennyit tudna.Viszont nem is relytegeti a korát,azaz nem hibátlan.
A talján dög cimű irást még én irtam,de hirtelen felindulásból töröltem (emlitett motorhiba miatt).
Ha meg lesz a tuning,és bejáratása azonnal irok.Ez kb áprilisra lesz meg.Remélem még 2-3 szezont ki fog birni.Meg kedveltem a kis talján dögöt:)
- motor generál,fékbetétek,meghajtó szíj,gyertyák,
17.ker.ben