Motorok » Aprilia » Sr 50 1992 (50)

Sr 50 1992 (50)

Szép, jó, gyors, megbízható motor

2007 júlisusában kaptam a motort nagyon megvagyok vele elégedve és nagyon szeretem! Az óra szerint olyan 85-90 a vége! Folytással 50-52! Bár olvastam hogy csal egy kicsit kb 5 km/h-t. Folytással elment egy teli tankal 200-250 km-t is! Folytás nélkül ha nyuzom akkor 130-150 Km-t lehet vele elmenni. olajat olyan 1500 kilóméterenként kell benne cserélni! Pakolhatósága nem a legjobb, de 3-4 üveg víz bele fér a csomagtartoba, de vittem már vele tenisz ütőt is:D Most már tul van a 12 000. kilométeren is. És semmi baja nem volt. A 8000es szervízen cseréltek garanciába hátsó lengéscsíllapítótt+ kopó alkatrészeket.
2009. 01. 10:
Karácsonyra a motor kapott 1-2 Optikai "tunningot"
Dupla optikás első lámpát, Ledes hátsó lámpát, Sőtétített indexbúrákat, Fémtaposót, Piros felnícsíkot A képeken megtekinthetőek. Az új első lámpa sokkal jobban világít és még neon is van rajta:D Beszerelése nem túl nehéz, de a gyári lámpát elég nehéz kivenni. Az újat betenni sokkal könyebb. A hátsó lámpának erősebba fénye és a fékezésre is sokkal hamarabb reagál, nem mintha a gyári lassú lett volna. egyébként minden kiegészítő nagyon jól illeszkedik. Tavasszal tervezem a sportkipufogó vásárlását. Ha rajta lesznek megírom menyít dobott a teljesítményen.
2009 06 26:
Idő közben a motorban már 17 700 kilométer van, szerintem nem kevés közel 2 év alatt. A motor nem ment el a 12 000 szervízre, bár egyeztetve volt velük március közepére de nem volt jó idő, ezért azt lemondtuk és most májusba vittük el 16000-es szervízre, a garancia nem ugrott, azt mondták, hogy elég egy évben egyszer elvinni....
A motor kapott egy Giannelli Extra sportkipufogót, amit mi szereltünk fel a 16000-es szervízen nem mondtak rá semmit. A kipufogó vásárlásról néhány szót. Februárban megérdeklődtük a Mille motornál a kipufogó témát... Azt mondták, ha ők felrakják marad a garancia, de a csak a Giannelli kipufógókkal vállalják a jótállást. Mondom ez nagyon jó a neten úgyis a Giannelli csöveket néztem. Meg is rendeltük a kipufogót de több mint egy hónap elteltével sem hozták meg, mert hogy ez olaszországból jön... Hagytunk ott 20 000 előleget ezt vissza is kértük és vissza is adták nekünk. De azt hozzáfűzték, hogy holnap jön egy szállítmány és ott lesz a kipufogó, Hát érdekes mit ne mondjak. Pont holnap... Neten megrendeltem 2 nap után nálam volt a kipufogó. Mindezek ellenére elégedett vagyok a mille motor-ral mert egy szót nem szóltak a kipufogóért valamint ki hagytuk a 12 000 szervízet is.
16 000 szervízen cseréltek hajtás szíjat, vízpumpa meghajtó szíjat, gyertyát, légszűrőbetétet,főtengely csapágyakat.
A motor teljesitménye a kipufogótól nőt valamelyest. Jobb gyorsulás ez köszönhető a 4 grammos gőrgőknek is amit adtak a csőhőz. Végsebesége igazából nem lett jobb, bár áprilisban nem tudom, mi baja lehetet szegénynek de 80 fölé nem nagyon akart menni. Ahogy felkerült a cső a végsebesség 90-re nőtt. Azóta 90 alatt nem igazán volt a végsebesége, elég sokszor megyek vele nyél gázon ezt a sebeséget tudja tartósan, de nem igazán tesz neki jót... Persze erős szélben épphogy karistolja a 80-at. A kipu előtt őszintén megmondva 70 fölött nagyon nehezen gyorsult és 75-80 volt a vége 2 fővel. Most 80 fölött nem gyorsul de még a 85-t eléri. 60+55kg-val. (Ezek az adatok mind a saját órája szerint. nekem street modell van, tehát 80ig ír az óra de a mutató túl fut rajta)
Voltam vele nem rég Cegléden. Szigetszentmiklós-Cegléd-Szigetszentmiklós 180 km. Gond nélkül teljesitette. A fogyasztáson viszont meglepődtem 3.23 literre jött ki 100 km-en 70-90 km/h között, úgy gondolom ez nem is olyan rosz, persze végig egyenes út.(Ez az út már a sportkipuval, tehát a fogyasztás nem nőtt) Városban biztos, több lett volna.
Remélem még sokáig jó lesz és nem lesz komolyabb baja.

- Aksi csere (Yuasa), most Banner van benne eddig minden ok vele, kopó alkatrészek, Gyári első lámpába nem tudom miért, de az izzók nem bírták tovább 1000 km-nél. (A 150 forintostól a Helláig minden kiégett) 8000-nél hátsó lengéscsillapitó. (Garanciába)

Mile motor ( Ez a kipufogó ügy kicsit "érdekes" volt, de amugy korrektek és rendesek.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.9/10)

Aprilia