Motorok » Aprilia » Scarabeo 50 1993 (50)

Scarabeo 50 1993 (50)

"Scara-DEJÓ!!!"

1 robogóra volt szükségem. A munkábajárás miatt. Végül 0km-el a scarabeo-ra esett a választás. 320 eft került kékes szürke színű minarelli blokkos léghűtéses,karburátoros. A bejáratás után 500km kikapták a folytásokat. Alattam (80kg) 70-75km/h a vége. Jól gyorsul 60-ig. Álltalában 60km/h val járok vele. Szerinten ez az ideális a kis gépnek. A fogyasztása 3-3.5l/100km.Még mindíg sokan megkérdezik,piros lámpánál.Milyen moci ez?Gondolom a retrós külső és a nagy kerék miatt. Az első tárcsa fék csodálatos! A hátsó dob már lehetne 1 kicsit izmosabb is. A nagy kerekek jól veszik az úthibákat és kanyarban lehet velük csapatni. A kipufogóból kiszedettem a kerámia-katalizátort mert hajlamos a dugulásra. Ilyenkor a motor csak szenved és nem húz.Azóta 1 kicsit nagyobb lett a hangja és jobban megy.1l olaj1000km-re elég.Érdemes jobb olajat használni,a márka nem számít fullszintetikus legyen! Nekem eddig variátor szíjat és görgőket cseréltek. A szervízben persze megy néha a nagy vakítás,észosztás de azért megbízhatóak. Egyszóval jó kis motor. Ajánlani tudom azoknak akiknek már benőtt a fejük lágya és nem agyongyilkolni akarják a kis robeszt,jó kezdőmotor a robogózást kiválóan lehet vele tanulni.Biztonságérzetet adnak a nagy kerekei és megbízható erős motorja. Én mai napig használom tavasztól-őszig.Szivesen kipróbálnám a Scarabeo nagyobb testvéreit is,már csak az autósok miatt is néha jól jönne 1 kis + erő. Persze a nagy Scará-kal biztos szenvednék a sebességhatárok betartása miatt :-)

- olajtartály gumiharang,variátorgörgő+szij, kipufogótakaritás,

Aprilia szerviz (Debrecen)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Megbízhatóság (10) Vezetett km 12000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.1/10)

Aprilia