Motorok » Aprilia » Moto 6.5 1995 (649)

Moto 6.5 1995 (649)

Philippe Starck ajándéka

"A szerény típusjelzést Motó 6.5 -viselő egyhengeres közúti motorkerékpár különös egyéniség: Philippe Starck formatervező szupersztár alkotása, a klasszikus és a modern stíluselemek sikeres ötvözete.Amennyire feltűnő és egyedi a MOTO´ 6.5 külseje, annyira konvencionális a műszaki tartalma. 42 lóerős, a futómű pedig könnyű irányíthatóságot és példás manőverezo keszseget szavatol. Egyéni megjelenésével valósággal kiemelkedik a többi egyhengeres motorkerékpár szürke tömegéből. A vízhűtéses, ötszelepes Rotax-motor évek óta megbízhatóan szolgál a Pegaso funbike-ban, de a 6.5 részére módosítottak rajta/siklócsapágyat kapott mint a BMW F650-ben/
A kidolgozás minősége és a technikai részletek kivitelezése azért némi kompromisszumkészséget követel, a gyártó mindent a megálmodott formának rendelt alá."
1995-2000-ig gyártották. Nagyon ritka és megbecsült darab az egész világon.
Nem egy tömeg motor /habár, M.o-on is van már 5 db belőle/.
Megjelenése óta rabulejtett.Sokáig vágytam rá mégis egy szerencsés véletlennek köszönhetem hogy hozzájutottam "álmaim" motorjához.
Mindennapos használatra és kisebb túrákra is alkalmas.

Egyhengeres, négyütemű motor
649 cm3
31 kW [42 LE) 6250/min
181 kg
Ülésmagasság 81 cm
160 km/h
10 850 márka/1996/

- Még nem volt vele gondom....

Fenntartási költség (8) Évjárat 1996
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.6/10)

Aprilia