Millenium Falcon
Véletlenül akadtam erre a típusra, eredetileg RSV-ket nézegettem. Történt ám, hogy egy szép tavaszi napon Baltonfüreden megpillantottam egy Falco-t. Szerelem volt első látásra, ami azóta is tart. De mint minden szerelmet, ezt is folyamatos törődéssel lehet csak fenntartani. Kivánja a minőségi olajat 5000-ként, a mindig top állapotban levő minimum 200A indítóáramú akkumulátort, és a rendszeres légszűrőtisztítást. Ezek a dolgok amikre oda kell figyelni, ő cserébe olyat dolgot ad, amit még egyik motorom sem adott: a motorozás igazi élvezetét. A megfelelő adrenalin szintet 3500-as fordulat fölött egyenletesen adagolja. Nem húz, mint a soros motorok, hanem tol, de rettenetesen. A LeoVince SBK dobok, a K&N légszűrő, az ezekhez hangolt gyújtáskép, valamint a 16:44-es lánckerék áttét igazán jót tett neki minden tekintetben. A motor rettenet nyomatékát tempós visszaváltáskor a csúszókuplung csillapítja valamelyest, a fékek harapósak. A hátsó rugóstag cseréje után pályára is kimerészkedhetünk vele, biztosak lehetünk benne, hogy féktávon illetve kanyaríven nem lesz vetélytárs, legfeljebb a célegyenesben fújják ki az orrunkat a sornégyes ezres pajtikák.
- Amik elromlottak:
- Kuplung alsó munkahenger 10.000 Ft