Motorok » Aprilia » Habana 125 1999 (124)

Habana 125 1999 (124)

Ínyenc szépség (custom)

Alapjaiban azt mondom, hogy nézze meg alaposan az ember, ha egy ilyen robogót vesz. Akár alap, akár custom modellt, mert iszonyatosan drága hozzájuk az alkatrész. A custom modellek meg legyenek jó állapotban. Mert az ahhoz való alapmodelltől különböző speckos alkatrészek, idomok még drágábbak. (árakat a hibalistában írtam)

Ezek ellenére azt kell mondjam, hogy imádnivaló, nyomatékos járgányok. Az általam elvégzett javítások után nagyon kényelmesnek találtam. (itt most főleg a felfüggesztésre gondolok, ami az erősítés előtt szó szerint nulla volt egy kis huplitól is felkoppant elöl)

A negatívumai közé tartozik, hogy bár nyomatékos, eléggé lomha, nagy fogyasztás. Hidegen meg nehezen indult be, jah és a berúgókarja egy nulla (annyira kicsi az a taposó berúgókar hogy egy normál méretű lábban nem lehet rá erőt kifejteni) szubjektív nézőpont de egy robogó berúgókarját úgy kéne méretezni, hogy legalább strandpapucsos lábbal, ha nem mezítlábbal be lehessen indítani.

- A vásárlás után szétszedtem és felújítottam:
- Nagy Gumiszilentblokk elöregedett
- -Pofátlanul drága egy másik (13-19 ezer forint), megerősítettem
- Benzinszintjelző jeladó elöregedett, szétrepedezett
- -Szintén rohadt pofátlan árban van cseredarab 20 ezer forint.... megragasztottam speckós ragasztóval
- Első felfüggesztés rugói teljesen elgyengültek
- -Nem néztem árat inkább alápakoltam pár fémpogácsát és megfeszítettem vele őket
- Lengőkar szilentjei kiparcantak
- -Újakat vettem ezek nem voltak drágák.
- Olaj, olajszűrő
- -Ezek se voltak drágák
- Az után:
- Visszajelző lámpa az órában (ezeket kicseréltem)
- Féklámpa kapcsoló a karoknál beragadt (csak ki kellett tisztítani)
- Sok dolog rezonált rajta, ezt megszöntettem
- Hidegbe nagyon nehezen indult be. Öt percre minden nap beindítottam.
- Önindító néha elforgott (ezzel együtt tudtam élni)

Magam javítottam.

El se mertem volna menni márkaszervízbe ilyen alkatrészárak láttán....

Fenntartási költség (1) Évjárat 0
Előző motorja? Agility 125 Következő motorja? Innova ANF 125