Motorok » Aprilia » Sr 50 1992 (50)

Sr 50 1992 (50)

Élményrobogó

Kb. 20-éve motorozok, több mint 40 motorom volt már, (a honlapomon be is mutatok párat: http://www.longjumper.fw.hu/motor/ ) köztük sok robogó is. A 400-as Burgmanomat leszámítva, ilyen jó nagytestű robogóm soha nem volt még. Formailag, funkcionálisan telitalálat.

Alapvetően közel áll hozzám az olasz formatervezők gondolkodásmódja, ami a járművek "bőrét" illeti. A ´97 SR alakja hűen tükrözi menetteljesítményét. Robbanékony, dimanikus, sportos már-már versenyzésre termett. Talán soha nem láttam még ilyen szép hátsó idomot. Esetleg a legújabb SR hetvenes évek műanyag űrvizipisztolyára emlékeztető zárófénye eszi meg korai elődjét a dizájnvacsorán. A motor oldalnézetből, 15-méterről szemlélve arányos, dinamikus vonalakat mutat. Kezelőszervei a kor szinvonalán két szinttel a Piaggio és társai felett áll. Tükrei hasznosak, nem csak szépek. Dupla fényszórója azonban (bár nagyon szép), inkább dizájn elem. Belül egy izzó lakik, az is csak 5-10m-re világítja meg az utat. Ha valamin, ezen lehet tuningolni.

A motorján azonban nincs mit. Az 50ccm-es, vízhűtéses, kétütemű, porlasztós Minarelli blokk, kitünő választás. Jól eltalált futómű, fékek, csillapítás lehetővé teszi, hogy fülig döntsük a motort. Persze ehhez szükség van megfelelő gumikra és némi tudásra is. Részemről a közép állványt le is bontottam.

Ára 90e-170eFt között. Vásárlásnál oda kell figyelni és alku tárgya lehet a :

- kilométer óra meghajtó (kb. 6000-7000Ft)
- első kerék csapágyak állapota (1000-2000Ft/db)
- műszerfal világítás (ledek cseréje nem tétel)
- önindító (ha nem indít, szénkefe, vagy komplett pucolás)
- hajtómű olaj
- gumik állapota (5000-15000Ft típustól függően - R13 130/80 vagy 70)
- kormánycsapágy állapota (könnyen szerelhető)
- első teleszkóp szimmeringek állapota (könnyen szerelhető)
- fékbetétek (3800Ft-az első)
- ! első féktárcsa ! (legyen min. 3mm vastag, 10000Ft a csere - ha nem jó, ! életveszély !)

Mindenkinek ajánlom az SR hasonló kiadásait. A 3.5-4L-es fogyasztást ellensúlyozza a menetteljesítmény (ha kisebb fogyasztást akarsz menj 50-el!, ha képes vagy rá ilyen robogón). 90-es tempó azt hiszem a csili-csala kilóméteróra ellenére is kevés hasonszőrű robi tudja produkálni. Ideális választás olyan embereknek, akik városban laknak, van érzékük a szépre, dinamikusan közlekednek és minden nap megajándékoznák magukat a motorozás magas szintű élményével.

- Semmi nem romlott el rajta. Ami rossz volt az elején megcsináltam, megcsináltattam.

Szeged Kossuth L. sgt. MotorollerAprilia márkabolt

Szeged Brüsszeli krt. Olasz robogó szervíz

Fenntartási költség (8) Évjárat 1997
Megbízhatóság (10) Vezetett km 2000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.1/10)

Aprilia