Motorok » Aprilia » Rs 50 1999 (50)

Rs 50 1999 (50)

Csak az RS

Hát hol is kezdjem... mivel most vagyok 16 éves ezért sajnos nem lehetett nagyobb motorom. Először robogókban gondolkodtam (SR50,Aerox), de aztán bekerültem középsuliba és megláttam osztálytársam RS-ét. Hát mondhatom szerelem első látásra! Úgy gondoltam hogy soha nem lehet ilyenem, mert kinézte alapján nem tűnt olcsó motornak. Utána érdeklődtem és kiderült hogy használtam 300 ezer forint körül már be lehet szerezni. Rá egy hónapra szerencsésen alakult a sorsom és (bár nem túl legálisan) elkezdtem dolgozni, mint pizzafutár. Körübelül 5-6 hónap múlva meg is volt a pénzem és elkezdtem keresgetni az internetes oldalakon. Sajnálatos módon (nem tudom mért) de Győr környékén nem nagyon volt RS. Aztán egyik barátom ajánlott egy weboldalt, mert hogy ott látott egyet. Nem is voltam rest egyből megnéztem, majd felhívtam a tulajt, és már mentünk is megnézni. Ahogy megpillantottam a garázsban már tudtam is hogy ez az enyém lesz. Kicsi beszélgetés, alkudás stb.. lefoglaltuk a motort. Rá két hétre megvolt a moci, benn állta a garázsban. Első utam a szerelőhöz vezetett, mivel használt motort nem árt átnézetni. Pár apróbb állítgatást követően útra készen állt(unk). Bátran mondhatom nagyon megérte, hogy megvettem mert elképesztő érzés vele menni. Bár csak 50 es és kb 110km/h a vége, de ennek ellenére nagyon jó.Remélem majd a nyári balatoni túrán is jól fog teljesíteni.Összességében meg vagyok elégedve vele.

- Különösebben semmi. Egyedül ami "elromlott" rajta az a jobb oldalán lévő kilógó alkatrészek: Fékkar, tükör.
- Ezeket ugyanis egy "kedves" etnikum letörte róla. Ill. eldöntötte és a padka hát nem kímélte...

Egy maszek szerelőhöz szoktam vinni. Érti a dolgát és szereti a motorokat.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.4/10)

Aprilia