Motorok » Aprilia » Sr 50 1992 (50)

Sr 50 1992 (50)

Becsapós kis dög

2006-ban vettem, kaptam hozzá az eredeti olasz leírást és egy papírt, amin minden adat rajta van, 93 12. hóban gyártották(94-től váltottak fekvő hengeresre) namost ez már a fekvő hengeres. Megvételkor 50-es volt, könnyebb görgőkkel, erősebb kulungrugóval, na ettől aztán semennyire nem ment. Elöző tulaj azt mondta, 15000km-nél ki lett cserélve a főtengely. Kivitte óra szerint a 70-et, de nekem úgyis tuning alapnak kellett. Rá egy hónapra meg is kapta a hengert és a nagyobb karbit, a tengely tényleg szép állapotban volt. Majd kipuff, varió, kuplung, végáttétel. Szóval majdnem minden ki lett cserélve. Nagyon jól ment egészen addig, míg saját hibából olaj hiányában megállt. A főtengely sem úszta meg, így azt is cseréltem, persze nem gyárira, meg újra kapott egy ugyan olyan hengert, mint ezelött volt rajta, mert 6500km-t elvitt hiba nélkül, igaz a dugó már nem igazán nézett ki jól a végén.
Motorikusan végülis nálam ennyi történt( alább leírom mi volt benne)
Futómű: Egy robogóból szerintem sokkal többet nem lehet kihozni. Mindkét oldalt addig lehet dönteni, amig vagy a kipuff vagy a sztender le nem ér. Ezért fog kapni egy telóemelőt hátra.
Fék: hátsóval nem vagyok megelégedve, könnyen be lehet satuzni, de mégsincs akkora fékerő, amit várna az ember, az első Brembo viszont teszi a dolgát.
Nos tehát a tuning:
Malossi multivar
Malossi fly kuplung
Malossi +18%-os végáttétel.
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=tXbV-NNoK2c

Km órát leakasztja és a hétköznapi közlekedésben bőven megállja a helyét, ha esetleg egy domb is kerül az útjába.

- Első izzó kiégett. Más még nem romlott el.

Magam szerelem

Fenntartási költség (6) Évjárat 1993
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.6/10)

Aprilia