A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a [email protected] címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Volvo » S80 (2006)

S80 Momentum D5 Geartonic 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Tárgyat nem szerettem még ennyire

Szöveges ítélet

Egy éppen új karosszériás 2007-es modell, de 2006-os gyátású S80-ast sikerült vennem 5 évesen 132e km-rel. A székesfehérvári kereskedés már nincs meg, bár az autóról sokat nem tudtak, azt mondták Hollandiából való. Később kiderült 3 évig Svédországban volt, ottani szervízkönyvvel, svéd nyelven kommunikált, majd itthon valahogy nem találta a gazdáját. Áron alul vettem, igaz Momentum felszereltséggel, le is beszéltek a mellette állo Phaetonról, bár a Volvo volt a kiszemeltem. 185le 400Nm 5 hengeres motor, ami a dízelek között szépen szól, automata váltó, bézs bőr, 30 évesen is beleszerettem, ez a Volvo már nem csak az érett férfiaknak való. Ez a forma megjelenésétől nagyon tetszett, nem véletlenül bírta ilyen sokáig. Az eleje javítva volt, ezt avatott szem könnyen kiszúrta, de végül ebből egy ablakmosócső, és egy elektromos hiba adódott a 6 év alatt. Igazi szerelemmé vált ez az autó!
Tényleg mostoha állapotban vettem, azonnal gumikat kellett vennem rá, végül nyárra nagyobb felni és nyári gumi, és téli gumi is kellett, pótkerék sem volt benne. De még így is bőven megérte.
Vezérléscsere, és gyakori olajcserék, meghálálta a törődést!
Kopó alkatrészeken kívül a dízelek rákfenéje az EGR szelep dugult el, és kellett cserélni, a bal első zárszerkezet és 1-2 parkolóradar szenzor adta meg magát 6 év és több mint 100e km alatt.
A swirl-pálca (örvénylőszelep-vezérlő) ami Volvo betegség volt 2007-2011-ig. Ezt többször próbálták javítani, csapszeg, és egyéb megoldások. Okozott néhány kellemetlen pillanatot, de mindig hazahozott, míg végül kicseréltettem.
Számomra egy nagyon kellemes, kényelmes, harmónikus, elegáns, de nem feltűnő megjelenésű autó. Sokan megkérdezték miért nem vettem németet, aztán utaztak velem és úgy szálltak ki, hogy „te jó ez az autó”. Bár a váltója valóban kicsit lassabb, cserében lágyabb, nem álló rajtos gyorsulásra való, de lendületből 3000ccm alatt okoz meglepetéseket az utakon, szerpentinen sem akar leesni az útról, nem versenyautó, de többre képes, mint amit egy „papás” Volvóról gondolnak. A fordulóköre kicsit nagy, cserében az egyenesfutása szinte páratlan. A keresztirányú úthibákat nem szereti, de ha ésszel kezeljük, ebből javítási költség nem lesz.
A szervízköltségeim meg sem közelítették ismerőseim Audi, Merci, BMW szervízszámláit. Kényelemben, harmóniában pedig minimum megszorította azokat. Talán nem annyra high-tech, mint az említett társai, de egy Volvós nem küzd a másodpercekért, halad, suhan, vigyáz rád, ha felbosszantják pedig megmutatja, hogy nem biztos, hogy úgy van az 
Idővel az egész családot szűkebb és tágabb értelemben meggyőzte.
253e km-nél nem eszi az olajat, nincs kiszakadva a bőr, jól néznek ki a pedálok minden működik rajta, egyedül az izzadós kezem látszik a kormányon és a váltógombon.

Könnyezve adtam el, 6 év alatt az értékéből sem vesztett nagyon sokat.

Hibalista

- EGR-szelep, swirl pálca, bal első ajtózár

Ide hordtam szervizbe

Ivanics

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Lengyel Car,Csibe

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Kényelem (10) Használati időtartam 6 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 132000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 120000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? Következő autója? XC70
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.9/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Volvo S80 2006 (2006)

További ítéletek (30 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)