A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Toyota » Corolla (2013)

Corolla 1,6 CVT 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

A megbízható sportos tehén.

Szöveges ítélet

Inkáb racionális alapon választottuk ezt az autót mintsem érzelmi. Volt már egy Toyota (Dyna kisteherautó) a háznál így a megbízhatósága nem lep meg. A kereskedő csere autója volt 1év 44.000km amikor megvettük.
Az hogy jó-rossz mindíg azon múlik ki miből ül át. Előtte egy 2006-os Mazda 6-os volt. Azt mindketten jobban szerettük, igaz, annak 2 l volt a motorja és lényegesen rosszabb töréstesztje.
Tételezzük fel hogy ezt az autót a középkorú családapáknak tervezték. Persze úgy hogy az anyukáknak is tettszen végül is úgyis ők döntenek a vásárláskor. Alapvetően elegáns, kicsit sportos, biztonságos, megbízható,
A CVT váltót nagy találmánynak tartom, de a mindennapi életben kicsit csalódtam benne.
Nem tudom hogy emiatt van -e de az autó 0-ról 50-re való gyorsulása félelmetesen lassú. Azt hogy valaki elé kikanyarodunk és azután kigyorsítunk el kell felejteni. Zúg mint egy repülő de nem történik semmi.(ha már egyszer megy, akkor húz, ez csak az elindulásnál zavaró)
Egy másik dolog, hogy meredek lejtőn lefelé az automatika visszakapcsolja a motorféket, ami dicséretes lenne, de akár 4000 fordulatra is felpörgeti ami messze túl hangos, az utasokon és a járókelők is hülyének néznek. Autópályás használatnál jó a CVT fogyasztása és halk is. Persze előzésnél megint felpörög 4-6000 ig és repülőgépek felszállására emlékeztetően visít, de ez nem negatívum csak szokatlan.
Ez a két probléma valószínűleg nincs a kézi váltós modelleknél,
A futómű is amolyan családias, nem sportos de nem is zavaróan lágy.
Az előnyöket nem nagyon hangsúlyozom, 1. MEGBÍZHATÓSÁG 2. biztonság.

Hátrányok: lehet pont a ráfutásos balesetek nyakvédelme miatt(nagyon jó a nyaktámasz), de az ülés az egyébként is görbe hátamat tovább görbíti. Nekem nagyon kényelmetlen az autó. Igaz hosszú utak után nem volt panaszom, de nem szeretek beleülni. (Ismerősöm Yarisának egy álom az ülése)
A műszerfalon a vízhőmérséklet, napi km, össz km, fogyasztás között a kormánykerék közt átnyúlva kell váltani. Ez egy vicc, és a NCAP is levonhat magától egy csillagot hogy ezt nem pontozzák le...(nos, egy másik ítélet rávilágított hogy van egy hatalmas DISP(LAY) gomb a kormányon és nem kell átnyúlni. Magamtól vontam le a csillagot... ;-O
Fogyasztás 6-9 l/100km (nyáron több nyaralás-télen városi) Az átlag átlaga 7,5 Teljesítmény, 5 csillagos biztonság (öntömeg) automata váltó figyelembevételével nem panaszkodhatom.
Kifejezetten tágas, a lábterek és csomagtartó tekintetében. A hátsó üléseken azonban 1.80 fölötti ember szerintem beverné a fejét.

95.000 km
Ami feltűnt az elmúlt idő alatt hogy a légkondi nagyon jól teszi a dolgát, legalábbis azoknak akik alapvetően utálják a légkondicionálót, tudom ajánlani. Nem érezni hogy bárhol jönne a hideg levegő csak egyszerűen nincs meleg.

86.000 km környékén tönkrement a kormánymű.
Lejött valami gumi védő rész a keréknél és bement a por, sár ami megette a szerkezetet. Környékünkön az utak állapota kritikán aluli, és néha földutakon is használom.

Az egész, a garancia lejárta előtt 1 hónappal történt. Ha egy hónappal később történik lehet más hangulatban írnék, de maradjunk a tényeknél.
A szerviz nagyon korrektul járt el, mielőtt rákérdeztem volna a dátumra, már mondták hogy mikor jár le, és hozzam előtte. Garanciába cserélték az egész kormányművet.
(lehet érdemes meghosszabbított garanciát venni autómárkától függetlenül...)

A hosszú olajcsere intervallum miatt érdemes nézegetni a nívópálcát, nekem volt hogy minimum alá ment, (száraz) de az olajnyomás lámpa még nem jelzett vissza. Amúgy 10.000 km-nél még áttetsző az olaj.

140.000km
Idő közben vettünk egy második autót, lényegesen öregebb, amolyan "melós" kocsinak". Át kellett mennem a szomszéd utcába, gondoltam nem a "saját" kocsimmal megyek, hanem a feleségem corollájával, mert ugyebár ezek a rövid utak nem jók az autóknak. Ezekkel a gondolatokkal indítottam a corollát, és lás csodát nem indult.
A szervizben közölték hogy a EGR szelep kormolódott el, (huszasért kitisztították) kérdik, "gyakran használom- e rövid utakra" - nos, ekkor kezdtem megszeretni az autót. Bebizonyosodott hogy a japán gépeknek is van lelkük, csak sokkal szolgálatkészebbek mint a többi, ezért nem kéretik magukat olyan gyakran.
Időközben kellett vennünk még pár autót, ahol lényeges volt hogy hátul is elférjen legalább két felnőtt. Jó néhány autót átnéztünk, és megint csak a corollára esett a választás. A deréktámasz hiányát nem tudtam megszokni, de magasabban felszerelt modellekben van.
Néhány jó dolog ami csak akkor tűnt fel amikor más autókat vezettem. - nagyon finoman adagolható a gáz az automata váltóval, PL: ha kis sebességgel kell kijönni egy gödörből, futómű, ajtók és még sok apróság ami fel sem tűnik, hogy milyen jól van beállítva.
A 2019-es corolla pedig valóban egy másik autó. Még finomabb, még halkabb, amolyan prémium hangulatú. Mindenféle biztonsági rendszerrel, és annyi beállítási lehetőséggel és lámpával hogy nincs is időm a vezetésre figyelni. ( szerintem nem túl biztonságos, de most ez a divat...)

Hibalista

- -Kormánymű, garanciában cserélve

Ide hordtam szervizbe

Toyota Sakura

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2014
Kényelem (7) Használati időtartam 5 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 44000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 95000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Mazda 6 Következő autója? Mazda 6?
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.1/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Toyota Corolla 2013 (2013)

További ítéletek (7 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)