A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Skoda » Octavia (2017)

Octavia 1.5TSI ACT Style 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Családos férfiaknak tuti tipp

Szöveges ítélet

Az autó most múlt 1 éves. Teljesen újként lett vásárolva. 1.5 TSI (azaz benzines), manuális váltó, 5 ajtós. Van benne sok extra (legnagyobb aksi, lábtér megvilágítás mindenhol, 17" felnik, stb.)

Az elmebeteg és aránytalanul magas használtautó árakat látva csak új autó jöhetett szóba. Alternatíva volt a Mazda 6-os kombi (ez is újként), de mivel arra semmi kedvezmény nem volt, a Skodára viszont igen kedvező, ezenkívül csomagtere így is nagyobb mint a 6-os kombié, így ezek tükrében és a két autó között kialakult kb. 2 millió forintos árkülönbségnek köszönhetően az Octavia lett a befutó. Mivel új autó így arra jutottam, hogy a két típus között ekkor még tuti nincs 2 millió forintos különbség elsősorban a megbízhatóságot nézve, persze több év eltelte után majd kiderül az igazság...

Az autó kinézete szép, sportos és elegáns egyben, nem egy ember nézegette már meg és dicsérte hangosan (még ha ez esetleg egy BMW buzinak, vagy Skoda ellen beoltottnak esetleg furán hangzik is :) )

Mérete bőven elég ahhoz, hogy az utakon legyen tekintélye és ne nyomják el az embert. Belül hatalmas helykínálat elöl és hátul is, óriási lábtér, kényelmes ülések. Csomagtér ennél is kényelmesebb 590 liter (még teljes értékű pótkerék is van benne), minden belefér amit csak akarhat az ember, akár 4 főre pakolva egy nyaralásra való cuccal (pedig nem kombi !). A beltért minőségileg kifogás nem érheti, sok helyen puha műanyagok, igényes illesztések, egyszerű, de letisztult formaterv.

A motor bárhol, bármikor elég (150LE, 250Nm nyomaték), előzni simán lehet, kb. 1800-tól mindenhonnan húz rendesen.Ez az egyik legújabb fejlesztés a VW konszernen belül, 4 hengeres hengerlekapcsolásos(2 hengert lekapcsol egyenletes tempónál), azt hogy a motor ezt mikor teszi csak a felvillanó kis ikonból lehet látni, egyébként nem észrevehető, csak ha nagyon rákoncentrál az ember.
Fogyasztása meglepően jó, átlag 6-6,5 liter, fél -egy órás városi araszolásnál kúszik fel kb. 8-8,5-re, de ez nagyon ritka. Egyenletes városi tempónál simán 5 liter körül fogyaszt, hasonlóan autópályán is.

Városban és országúton is kiválóan használható. Méretei miatt a városi parkolásnál erősen javasolt a parkolóradar és tolatókamera, ezekkel együtt azonban gyerekjáték beállni bárhova.

30.000km az olajcsere periódus, de ezt várja ki az akinek elment a józan esze, én cseréltetem 15.000km-enként.

Úttartás jó, kormányzás kifejezetten pontos, kanyarodni élmény vele, futómű inkább feszes, de nem bántóan. 16-os kerekekkel sokkal komfortosabb a közlekedés vele, mint a nagyobb kerekekkel, mert már a 17-es gumival is tud ütni.

Én eddig nagy ellenzője voltam a VW konszern autóinak, főleg a pár évvel ezelőttig gyártott hibás("bicikliláncos") motorjaik miatt, de ez már újra szíjas motor, így csörömpöléstől vagy szakadástól nem kell tartani... Ezenkívül elégedetten érzékelem a TSI motor dinamizmusát!

Szerintem nem sok értelme van kb. 3-4 millióval többet költeni egy Passatra, és a közvetlen rokon Golf-nál is sokkal többet nyújtó autó az Octavia.
Javaslom mindenkinek, aki egy nagyméretű, kényelmes, jó teljesítménnyel rendelkező szép autót akar magának, vagy a családjának! Akinek ez sem elég, az még mindig vehet Superb-et !

Hibalista

- szerencsére még semmi

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (8) Évjárat 2018
Kényelem (9) Használati időtartam év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 14000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Következő autója?
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.9/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Skoda Octavia 2017 (2017)

További ítéletek (8 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)