Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia 1.9 tdi

Kisbika

Alapjáraton hangos, de 2000-től egész jól húz és az 5,5-6,5 liter közötti fogyasztás nem mondható soknak ebben a kategóriában. 190 cm magasságommal kényelmesen elférek benne és még mögém is ülhet egy kamikáze :)) Egy gerinctámasz azért hiányzik, ahogy a tempomat is, mivel nagyrészt autópályán vagy hosszú utakon használom. Jól gyorsul, ez pedig kiválóan passzol a nyugodt vezetési stílusomhoz. A csomagtartója nagyon tágas és jól pakolható. A szélvédőmosó tartálya lehetne nagyobb, a három liter nekem sajnos nem elég, sűrűn kell töltögetni, főleg ilyen szutykos időben. Az első 20 000 km-en megevett egy doboz olajat, azt hiszem, 7 dl-t. Kedvencem, hogy a műszerfal-világítás nem kapcsol be automatikusan, külön kapcsolható, nekem ez pihenteti a szemem. Még jó, hogy az első ajtóban kialakított térképzseb-tartó végébe belefér egy 1,5 literes ásványvizes üveg. Jó, hogy a kesztyűtartó hűtött, bár a hely lehetne benne nagyobb is. Összességében abszolut nem lehet rá panaszom, nagyon jó autó, az előző Octaviát 375 000 km-rel tettem le, hatévesen és semmi nem zörgött benne, ez öt hónapja van meg, jelenleg 35 000 km van benne, de úgy látszik, a tdi motor örökké megy!

- Cd-lejátszó csere első héten.
- Izzócsere a fényszóróban második héten.
- Középkonzolon szellőzőrostélyok elviselhetetlen rezgése 2000-3000-es fordulat között - csere a negyedik héten.
- Csomagtér ajtó esetlegesen nem nyílik. A szervízben persze működött...

Karg Autó Kaposvár

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Előző autója? octavia 1.9 pdtdi Következő autója? porsche 911 ;)))
Verdikt (7.7/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)