Autók » Seat » Ibiza (2002-2007)

Ibiza 1,4 Reference Cool

Számomra tökéletes

El?ször is az autó a szüleimé. De mivel a 3300 km-b?l 3000-et én vezettem, írhatok róla. Olvastam már itt róla jót is rosszat is. Persze Winklerék felületes tesztje nem hagytak befolyásolni. Az eddigi öt hónapban nem romlott el benne semmi.
A bels? tér nekem tetszik, az anyagok jó min?ség?ek. Az ülés kényelmes. Könyöktámaszt is kellett volna bele rakatnom az alu pedálok mellett, mert így a kézifékkarra támaszkodom. :) Hátul kicsi a hely, de ez engem mint sof?rt nem zavar. :) Csomagtérb?l hiányzik a világítás.
M?szakilag jól viselkedik, bejáratósan 500 km autópályával fogyasztott 7,1 litert, most 5,6-ot. Pedig városban szeretem taposni a gázt, illetve el?zésnél el?fordult 4esben 140km/h.
Akkor a végsebesség. Az egyik tezstben Bazsó nagy keményen odamondta, hogy 155 km/h... Pfff. Egy hónaposan mentem vele 175 km/h-t, 4 emberrel, teli tankkal. A fordulat 5000-en volt, 6000nél szabályoz le. Még ha az óra pontatlanságát nézem is, simán meglesz a 180. Ja kép lentebb.
Az autó formája hibátlan, popsija kicsit alfás, elöl már morcosítani sem kell. Hangja olyan mintha sportkipufogó lenne rajta, többen és ezt hitték már... 5000es fordulat fölé még nem hajtottam, nincs is rá szükség. A 4dik fokozat kissé rövid, 5ösbe 140nél 4ezret forog, nagyobb motorral jöhetne egy 6. sebesség.
Csak javasolni tudom mindenkinek, én a 20 évemmel, és szüleim is nagyon meg vannak vele elégedve.

- Eddig semmi (5 hónapos), nem is ajánlom.

Seat Lábodi, Zalaegerszeg

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004