Autók » Renault » Scenic Ii. (2003-2008)

Scenic Ii. 1,5dci

Jó kis kocsi, ha nem ver át a nepper

Szegény 1998-as I-es Scenicemet cseréltem le 200.000km közléhez érve erre a 2004-es bocira, hátha kevesebbet eszik, és kevesebbet kell rá költeni.
Az első igaz is, 7,5l helyett 5,5l (menne 5-el is, de kb 80%-ban autóút vagy pálya a menetem, maradék 20% meg Bp.), a másik nem.
Sajnos engem is jól megetetett a nepper, és egy balfék volt az előző szerelőm, akihez hordtam, aki szerint tök jó a kocsi, azóta alig 300-350.000Ft-ban van a dög.
Turbó első nap kidobta a lelkét, felújítás AH-Turbónál, szereléssel egy 100-as, nepper állta jó részét.
Nagyszerviz közben (vez.szíj, stb) kiderült, hogy hátulról törve lehetett, és rosszul rakták össze a tankot, tele tanknál ereszt, új kupak...
Persze szép lassan kiderült, előlről is törve volt (innen üzenem a korábbi szerelőnek aki átvizsgálta, menjen péknek, vagy kertésznek, barom!)
Meg azzal is megetettek, hogy az előző tulaj megtartotta az egyedi rendszámát, persze, mint lassan kiderült, mert taxi volt, és persze a sárga rendszám marad. (a neppernek is üzenem, mit kívánok élete hátralévő részére)
Automata ablaktörlő nem működött, mert az eleje törésnél cserélt szélvédőből az 5000Ft-os érzékelőt kihagyta a smucig tulaj, így azt pótolva és beprogramozva már jó is.
Most pár bosszantó, de Renault-s apróság javítása után beállt a kuplung. egyik pillanatról a másikra. Nyilván, mert a taxiban-városban dugózva ennyi km alatt ledolgozta egész életét szegény kuplung. (meg hiába követtük le szervizben az életét, ha minden szerviz látogatás előtt tekernek kicsit vissza az órán, akkor lehet gyártani pont hihető futást is)

Nagyjából ennyi. Pedig imádom, hatalmas, rengeteg hely van benne, kényelmes, jól megy, jól fogyaszt, de a következő csak új lesz!
Rengeteg tároló rekesz, mindennek van helye, szuper!

- Turbó átvétel napján bedobta a kulcsot, felújítás mindennel egy százas (nepperrel egyeztünk) - Pár apró elektromos hiba (ajtó kulcsnélküli érzékelő, akku, stb) - Kuplung kinyomócsapágy + komplett kuplung szett - Toronycsapágyak cseréje és évente klíma töltés :( - - Előző írás óta kicsit meg lett plasztikázva az eleje egy Lexus miatt, utána ahol szerelték, nem ismerték, mennyi olaj kell bele, és egy laza 1,5 literrel többet toltak bele, így hazavágták a turbót, amit ők tagadnak, mondván hazug geci vagyok, tréleren jött az autó, biztos rossz volt előtte is. Így ismét turbó csere, ezúttal már nem felújítás, inkább. - + a szokásos Bp-i út károk, lengőkar, kormány összekötő csuklók, stb csere

Maglód, "Zoltán", csak ajánlom, minden Renault mágusa :)Soha ne vigyétek máshoz! Én a biztosítós szervízzel jól megszívtam, előtte utána csak ide hordtam.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2004
Előző autója? Scenic I. Következő autója? Scenic III.
Verdikt (7.4/10)

Renault Scenic 2003 (2003)