Soha többé francia autót!
Szóval.., ez volt életem első autója, próbáltam minél kevesebb pénzből valami korszerűbb kinézetű autót vásárolni. Sikerült, bár ne sikerült volna. Megvétel után egyszerre vittem szerelőhöz, ott is hagytam vagy 60.000 Ft-ot. Gondoltam legalább most rendben lesz az autó. Hát nem így lett. Szép lassan kezdett meghalni az elektromos rendszer. Csapágyak fogyóeszközök voltak. Műszakira sárvédő, küszöbcsere, fényezés (anyagköltség úgy 70.000 Ft) Plusz a műszaki 60.000Ft. Ezeken kívül az autó nagyon lomha, bár a fogyasztása elég jó. Lassan megérett a kuplung-csere. Ezzel betellt a pohár és eladtam az első jött-mentnek aprópénzért. Hozzátartozik, hogy új Suzukim lett ezután, és a márkakereskedésben nem akarták beszámítani, azt mondták inkább engednek az árból, csak ne kelljen bevenni. Vicces, mi? Pedig kívűlről csilli-villi volt.
- - csapágyak 2 garnitúra;
- - gumiharang;
- - szokásos fékbetét-cserék;
- - váltó-emelő bovden (hátramenethez);
- - fűtés ventillátor;
- - karosszéria rohadás minden mennyiségben;
- - szinte mindegyik kulcs beragadt a zárba;
Egy helyi ismerőshöz, így nagyjából 300000Ft-ot költöttem az autóra. Ha mindezt szakszervízben végezték volna el (azért 16 éves autónál ez elég vicces lenne) lehet már hajléktalan lennék.
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 1991 |
Megbízhatóság | (2) | Vezetett km | 32000 |