Autók » Oldsmobile » Silhouette (1990-1996)

Silhouette 3.8 V6

Ha már japán nem lehet.....

2007.11.15.
Az autót néhány napja vásároltam. Eddig kb 1000km-t mentem vele, mivel nem tudok belőle kiszálni. Tudni kell, hogy én nagyon japán párti vagyok, de mivel japánban nem volt hasonló ilyesmi évjáratban(vagy nagyon ritka,vagy nagyon drága, vagy fapados), így gondoltam inkább valami különlegeset, mint franciát vagy olaszt!Dízel kilőve!A dízel autókat eleve gyűlölöm!!!!!!!!!!!
Már fél éve keresem a megfelelőt, de csak most találtam meg.
Volt egy-két szép, de uraim!!!!!! Ne hidjük már, hogy ez a típus annyit ér mint egy európai minivan!!!! Tehát reális árú jó állapotút kerestem és ezt találtam végre.
Aki ilyet keres figyeljen, mert többen is vadásszák! Én magam minden nap néztem és, ha volt már mentem is megnézni, mert kettőt vittek el előlem(az egyikért már félúton voltam mikor szólt a tulaj, hogy elkelt ne menjek tovább).
Alkatrész van itthon is, de ha van idő, akkor kintről "fillérekért" beszerezhető 1-2 hét alatt majdnem GOLF(pfúj! Még leírni is utálom)áron

Eddigi tapasztalatom, hogy a fogyasztás meglepően jó(de csak a 3.8, a 3.1 zabás, a 2.3 pedig szar konstrukció) a kényelem elég jó, bár a vezető ülés oldaltartása 0. Az első kanyarban halálfélelmem volt, mert annyira kiakartam esni az ülésből(amúgy is amcsisan billegős az autó).
Extrák vannak bőven(tempomat, klíma, el.ablak, kp.zár, el.ülés minden irányba stb.). Csalódás viszont az agyondicsért ülésrendszer. Mi ebben az extra, hogy lehajtható a háttámla asztalkának és kivehetőek az ülések? Hiányolom az utasok háttámla szögének állítását. Kivettem az öt hátsó ülést, de visszarakni nagyon körülményes kínlódás!!!!!

Tovább nem szapulom, mert egyébként meg vagyok őrülve érte, gyönyörű(szerintem benne van az ország legszebb 10 "ilyenjébe" állapotát tekintve) és azért nagyon kényelmes is.

Szervíztapasztalatom még nincs, de keresek egy jó szerelőt Kecskemét környékén(kb 50km-es körzetben) aki ért az ilyesmihez(kedves szerelők és tulajok e-mail-t várok a horvath.attila@rlbull.hu-ra).

Jelenlegi hibák a tipikusak:
- hátsó ajtó zár
- gyári rádió hol jó, hol nem
Javítás: kontakt hiba, már OK!
-rögzítő fék kioldója le van törve(vennék kart!)
- üzema. szintjelző 1/8-ad alá nem megy(meg is szívtam, mert kifogyott a nafta). Mindig teletankolom, ha félig lemegy.

Később, ha változás van írok.

2008.05. az elmúlt kb.6 hónap eseményei:
2000km-en át mért fogyasztási adatok:
város: 12-15L attól függően mennyire sürgős a "randi"
hosszútáv:90-120km/h között 9.5-10.5 között
130-160 autópálya 11-max.12L
Konzekvencia: hosszútávon szinta mindegy mennyivel mész, mert nagyon kicsi a ford.sz. különbség.
100-nál 1800/min
150-nél 2400/min

2008.10.17
Jelenleg 20000km-en vagyok túl(1év), de semmi komoly baja nem volt, csak kopó fogyó alkatrészek.
Javítások: fékbebétek- 19.000 a garnitúra
gyertyák+kábelek cseréje-kb. 10.000
olaj+szűrő-Castrol 5w40 10.000
csomagtér teleszkópok-10.000
váltóolaj+szűrő- 16.000
kipuf.tömítés- 2.000
bal ablaktörlő motor- 10.000
Munkadíj-35.000

Van egy fórum gyertek oda!!!! http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9094646?cmd=Article_showArticle&t=9094646

- -2007.11. Eddig semmi
- -2008.04 Ablaktörlő nem mindig működött
- Javítás: motor ki- nyáklap forrasztása elengedte. Megforrasztva!!!!
- Még 500mph és Következik az olajcsere

Szeged maszek

Kecskemét

Fenntartási költség (6) Évjárat 1993
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20000
Előző autója? Accord, Civic, M. Lancer, stb Következő autója? Stream/FRV/Grandis
Verdikt (6.9/10)

Oldsmobile Silhouette 1990