A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Nissan » Note (2006-2012)

Note 1.6 Tekna 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Stréber, aki lemegy érted kutyába

Szöveges ítélet

Twingo, Jazz...NOTE!Évek óta olvasom a különbféle autós teszteket és valahogy mindig az a konzekvencia számomra, hogy húsz év ide, vagy oda, még mindig a Honda Jazz és a Renault Twingo viszik a pálmát a városi autók kategóriájában. Nem tudnám az állítást megcáfolni, sőt a Twingo-val abszolút egyetértek, mert azzal még személyes tapasztalatom is van.
Most viszont egy 2008-as Nissan Note-ról írok, ami szintén saját tulajdonunkat képezi 10éve és missziómnak érzem, hogy ő is megkapja a "legjobbvárosiautó" plakettet!

Az autót újonnan vettük egy Nissan kereskedésből, bár akkor már fél éve ki volt állitva. Anyukám beleszeretett a bárgyú béka pofájába és elöször sokallta az árát és egy alacsonyabb felszereltségüt rendelt, késöbb visszamondta a rendelést és azonnal elhozta a szalonautót potom 5millió forintért, ami azért tíz éve is egész szép summa volt egy városi autócskáért.

Mostmár tudjuk, hogy nem hiába kérték meg az amúgy nagyon komolyan felszerelt mini mpv árát. Van benne minden, ami kellhet, hogy szebb legyen az ember napja; nagy hifi, félbőr ülések, digit klíma, multi kormány, elektromosan behajtható tükrök, aut. fényszóró+ablaktörlő, sötétített üvegek, síalagút, csúsztatható hátsó üléssor stb...- szóval egész komoly kis járgány egy átlagos felhasználó számára.

A praktikum a kategória általános jellemzője, de ezen felül is képes jópofa meglepetésekre. Például a jobbegy felhajtható ülőlapja , ami egy ,,titkos" rekeszt rejt egy közepes méretű női táska, vagy egy halom szarság számára. A 427literes csomagtartó egész jól pakolható, bár jóval kisebbnek érződik, ha benne van a flexiboard-nak nevezett csomagtér elválasztó. Ezen felül még több kisebb rekesz is van az autóban, hogy az egész háztartás csetreszeit elvihesd magaddal, ha kell, ha nem. Helykínálat szempontjából nem nagyon érheti panasz, az üléseknek oldaltartása gyakorlatilag nincs, de nem versenyautórol van szó, rövidtávon kényelmesek, hosszútávon kijön a rövidebb ülőlap hátránya, de bele halni senki nem fog egy 2órás útba egyhuzamban. A lábteret nem érheti panasz, az 2kategóriával feljebb is a jobbak közé tartozna.
Műszakilag elsősorban a futóművön érezni, hogy egy korosabb konstrukcióról van szó, ami egyébként már a
Renault-Nissan házasság egyik gyereke, pontosabban a note-grandmodus rokonság terméke. Az olcsó és mindenhol használt megoldást alkalmazzák elöl, itt is Mcpherson, hatúl, hátúl, hátúl, na most figyelj, most lesz a csattanó..... konkrétan egy merevhidat sikerült leakasztani a konszern polcáról. Ennek egy előnye van, hogy valószínüleg a járgány élete során ezt nem sokszor kell majd piszkáni, ellenben olyan érzés 20nál többel átmenni vele egy bukkanón, mintha egy szétvadított bikát próbálnál megülni. Kisebb úthibákat is megéreztet rendesen, de egyébként az autó keskenysége ellenére meglehetősen jó kanyarstabilitást biztosít. Ilyet szerintem ma már nem raknak semmilyen személyautóba, pedig nagyot dob a tartóssági faktoron. A karosszéria egyébként jó merev, tehát nincsen semmiféle nyöszörgés, ami a minőség és biztonságérzet rovására menne. Egyébként meg 6 légzsák csak megvédi az embert ha netán szükség lenne rá. A motor egy klasszikus 4hengeres szívó egyhatos, ami itt még euro5-ös, de még ma is forgalmazzák euro6os besorolással. Induláskor egy kicsit fulladékonyabb az átlagnál, célszerű nagy gázzal indulni, de 2000-res fordulatszám felett nagyon élénken hasznosítja newtonmétereit a 16szelepes erőforrás. Ha bemelegedett a motor olyan egyenletes a járása, hogy azt hiszi az ember, hogy start-stopos az autó, gyakorlatilag nincs alapjarati rezonancia. A 6.8l fogyasztási adat döntően városi és nem különösebben odafigyelős érték, szerintem lehet még lejjebb szorítani, de így sem vészes. Városban poén a rövid kiosztásokkal munkálkodó váltó, mert gyorsabbnak érzékelteti az autót, mint amilyen valójában, de autópályán már nagyon kérne egy hatodikat, amit nem tud neki megadni a júzer és így 130km/h-nál már 3500rpm körül forog, aminek már hangja is van. Inkább a motor hangja dominál, mint a szélzaj. Legalább a zene elég jó benne és az tompít, de az igazi játszóterén, városban szó sincs ilyen kellemetlenségekröl.
Lehet, hogy a miénk egyedi eset, bár kétlem, de a kötelező szervizeken kívül még nem kellett rajta semmit sem cserélni, persze leszámítva a kopó alkatrészeket. Az olajat sem cseréljük gyakrabban a megadott ciklusnál, de a gyári adat nem olyan elrugaszkodott, mint a mostaniak, 20.000km-enként kér új olajat egyébként meg minden második tankolásnál prémium üzemanyagot kap. Ennyi törődésért cserébe kapunk egy igavonót, aki szinte stréber módon lesi a kívánságainkat.
Ezekért képes az ember szemethúnyni a kicsit magasabb fogyasztás, a kopottas bőrön a vezetőülésen, vagy a néhol kopogós müanyagok felett az utastérben.

Hibalista

- Semmi sem romlott még el rajta. Ami gyanus, az talán a kicsit gyakrabban kiégő fényszórók, de az sem vészes.

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Kényelem (9) Használati időtartam 10 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 170000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? A5 Következő autója? Espace
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Nissan Note 2006 (2006)

További ítéletek (57 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)