Autók » Lada » Niva (1976)

Niva Niva 4X4 1,7i

Niva for Ever

Egyszóval? Fantasztikus!
Bővebben? Hát jó! Asszem nem mondok senkinek sem újat, ha azt mondom, hogy ez egy igati terepjáró! Semmi cicoma, nulla formatervezés! Ugyanis ennél nem a csajok meghódítása a cél, vagy nem prsztízs kérdése! Ezzel terepen mindenki verhetetlen! Tökéletes! Az ereje bámulatos! Arról nem is beszélve, hogy télen nagyon jól jön, hogy a motor kettőt fordul és máris olyan mintha a pokol kapuját döngetném! Abszolút praktikus szerkezet, minden a célszerűség szolgálatában van! Talán a 3 difizár hiányzik, de még így is sikerült 2,5 t-át vontatnom vele egy kb: 45-53 fokos emelkedőn! Én azt hittem, hogy ott maradok, azt gondoltam, hogy most vége mindennek, innen nincs tovább! És nem! Bevallom be voltam sz@rva egy kicsit! De megcsinálta.
Figyelem! Ez nem holmi álterepjáró, csicsa-micsa mázzal, meg ilyenek! Ezzel csak a G-Merci áll szembe! Van ilyenem is! Nem tudok a kettő között dönteni! Holtverseny! Ja! Olyan helyeken járok vele, ahol csak a Magyar csoda, a Csepel megy el! Olyan terepen járok, ahova senki nem merészkedik be! Ez előtt nincs akadály! Tényleg! Arról nem is beszélve, hogy elég király érzés, mikor mindenki előzékeny az emberrel, és olyanok, mintha rendőr lennék: kedvesek, betartják a sebességeket! :-)
Fenntartás? A tankolásban tulajdonképpen ki is merül! Persze, ha néha lemosom, akkor a víz díjat is ide kell számolnom! :-)

- Féltengely, vezérműlánc. Ennyi!

Saját magam. Akinek van egy kis műszaki érzéke és nem írtózik egy kis olajtól, az otthon is meg tudja csinálni.
Olcsón, egyszerűen beszerezhető alkatrészek, és max 1-2 órás melóval javítható!

Senki.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 198675
Előző autója? platós Következő autója? az előzőek miatt nem tervezek más autót venni! :-)
Verdikt (7.9/10)

Lada Niva 1976