A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Lada » Niva (1976)

Niva 1,6-1,7-1,7i 

Az ítélet értékelése
5,0(1 db)

Bonyolult, mint az ék, igényes, mint a kaktusz...

Szöveges ítélet

1992-től 2006-ig hajtottam több Nívát, sajátot, és cégest is. Sokáig volt kettő is. (Céges és saját is) Igy az értékelésem, a vezetett kilométer, és év együttesen igaz. Legtovább az 1,7 karburátorosat vezettem, ez 11 éves, és még megvan.
Legmegbízhatóbnak az 1,6 bizonyult, erre tényleg igaz volt; "Egyszerű mint az ék, igényes mint a kaktusz"
Az injektorral voltak problémák, egyébként nem volt rossz. Korrózióra is ez a modell volt a leginkább fogékony érdekes módon.
Az 1,7 karburátoros volt a kedvencem! Ez először céges autóként szolgált, azután megvettem, felújítottam, és a mai napig megvan.
Teljesítményre, fogyasztásra ez volt a legjobb, szerintem kár volt bonyolítani a dolgot az injektorral. A gyári karburátort kidobtuk, az 1,6 karbija került a helyére. Eredmény: -1l. fogyasztás, jobb teljesítmény, stabil alapjárat. Fogyasztás: országúton 8-9,5 l között 80-100 közötti sebességnél terepgumival is! Vegyes használatban 10-12 között. Persze voltak kimagasló fogyasztások is, 14-16 l/100km , de a havi átlagom mindig az előző értékek közötti volt. (Céges autót el kell számolni, tehát tudom, nem saccolom...) Sokan írják, hogy magas a fogyasztása... Vagy a lábukban van a hiba, vagy nem tudják felfogni, hogy valamitől mennie is kell a vasnak! Próbáljanak ki más terepjárókat! (Játékautó a Szamurai a Nivához képest, mégis megeszi ezt a mennyiséget.)
Én szerettem, főleg a terepjáró képessége miatt. Ebben tényleg nagyon jó, és ezt tapasztalatból mondom. Nem sok olyan terepjáró típus van Magyarországon amit nem próbáltam ki, tehát van összehasonlítási alapom. Kényelmesebb van, de jobb, vagy egyenrangú, nem sok. Karbantartást igényel, de a költségek nem magasak. Odafigyeléssel sokáig hűséges társ. Előny az olcsó alkatrész, könnyű javíthatóság. Nincs rajta bonyolult dolog, ez fontos egy terepjárónál. Az injektorosnál már adódtak problémák, de a többit tényleg szét lehet kapni az árokparton, és az összerakásra is van esély, ha figyeltünk a géptan órán...
Elöl kényelmes az ülések cseréje után, hátulra csak a kutyát, embert NE!
Az 1,7 modelleknél a hátsó ajtó nyitása egyszerűen katasztrófa. Ennél rosszabb megoldást sok gondolkodás után sem tudnék kitalálni...
Összességében: Arra kell használni, amire való! Elsősorban terepjáró, és annak kiváló! Be lehet hajszolni különösebb frusztráció nélkül a susnyásba, és ki is jön onnan... Ha TÉNYLEG TEREPJÁRÓ kell jó választás. Ha csak földúton akarunk közlekedni, nem muszáj, elég egy négykerék meghajtású autó is, de költségek szempontjából még mindíg megéri.
Vadászautónak vadráccsal, vonóhoroggal, gallytörővel nem tudok jobbat.

Hibalista

- Típushibák: fűtéscsap, ablakemelő, kilincs, ablakmosó, önindító, ülések, kézifék
- Rendszeres csereigény: kerékcsapágy, kardánkereszt

Ide hordtam szervizbe

Több is volt...

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 1992
Kényelem (5) Használati időtartam 16 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (6) Vezetett km 400000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 10 l
Előző autója? Következő autója? Renault laguna, Ford Ranger
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (6.9/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Lada Niva 1976

További ítéletek (83 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)