A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Jaguar » Xj (2003-2009)

Xj SUPER V8 LWB 

Az ítélet értékelése
5,0(3 db)

Luxusrakéta - 1700 kg, 8 henger, 400 lóerő

Szöveges ítélet

Nagyon angol milliő, plusz egy vadállat a motorháztető alatt.

A kompresszoros 4,2 literes V8-as úgy ugrik bármelyik sebességfokozatból, hogy az utasoknak (is) simán eláll a lélegzete. A gyári adatok szerint 5,3 alatt van 100-on, ezt nem sok nyolchengeres csinálja utána. Még nem próbáltam ki meddig teker padlógázzal, de a kompesszor visítása semmihez nem hasonlítható egy kövér gáznál. Valószínűleg a mindössze 240 kg-os alumínium karosszéria sem árt a gyorsulásnak.

A motorról és a menetdinamikáról még tudnék ódákat zengeni, de ezt az autót 30-cal is tényleg jó vezetni. A típusjelzésben az LWB az +12 cm a hátsó ülések előtt. Elöl hátul egy-egy 2 méteres felnőtt esetében nem több mint 8-10 cm marad a hátul ülő térde és az első ülés között. Nem rossz! Majdem jobb hátul ülni. Minden ülés motorral mozog (hátul is), de vicces, hogy csak a jobb elsőhöz nincs memória.

Fantasztikusan átgondolt és jól kezelhető az érintőképernyős középkonzol, kb 5 perc megtanulni mi hogyan működik.

Hmm..., majd folytatom!

Bő két évvel később:

Eddig két ütközés hátulról, mindkétszer én megálltam, a mögöttem jövő nem. Hátsó lökhárító borítás és díszléc csere alkalmanként félmillióért (!?), pedig szinte alig látszott valami az autón. A két "vétkes" tréleren hagyta el a tetthelyet. Mindenesetre a biztosítókkal nem volt egyszerű...

A menetdinamikáját nem lehet megszokni, egy-egy padlógáznál ma is meglepődöm mit művel. Télen már félgáznál is kigyullad a menetstabilizátor lámpája. Kikapcsolt álllapotban fehér úton nem lehet egyenesben maradni, minden gázra kifarol.

Továbbra is felhőtlen a kapcsolatunk...

Hibalista

- Eddig OK minden. - Ezt írtam újkorában. - Most 3 éves lassan lejár a garancia. - Valódi hiba a hátsó ablakfűtésben szálszakadás, amitől elment a rádióantenna is. Garanciában csere, azóta ok. - A bluetooth telefonkihangosító nem nagyon akar összehangolódni az iphone-nal, de lehet csak én vagyok béna. - A beépített kapunyitókat sem tudtam még behangolni. - 2 évesen egy hetes állás után nem volt kormányszervója, fél nap alatt, soron kívül, garanciában javították, valami tömítettlenség volt (azt hiszem). Azért szervó nélkül elég emberes volt tekerni a kormányt, parkolással meg sem próbálkoztam. - Volt egy komplett betét és tárcsa csere rajta rendes kopás miatt, az árát inkább nem írom le, a neten egész rendes kis használt 8-10 éves kocsikat lehetne venni belőle. - - 5 éves, továbbra is megbízhatóan teszi a dolgát. Sajnos a budapesti utakat nem ennek a futóműnek találták ki, így 90.000-nél ezt azt cserélni kellett az elejében. Mondjuk nem volt olcsó a történet. de igazán fájdalmas az volt, hogy 95.000-nél rezignáltan búcsut vettünk a generátortól és potom 300 ezer magasságában újra cseréltük. Ez egy kicsit sem esett jól. - Továbra is kölcsönösen elégedettek vagyunk egymással.

Ide hordtam szervizbe

Cél Motors ami időközben megszünt

Értékelése: 9

Másik szerelő értékelése

Auto Palace

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (1) Évjárat 2006
Kényelem (10) Használati időtartam 5 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (9) Vezetett km 100000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 18 l
Előző autója? 530dA Következő autója? ugyanez
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (6.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Jaguar Xj 2003 (2003)

További ítéletek (3 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)