Autók » Hyundai » I30 (2007-2011)

I30 1.6 CRDi 90 LE; SW

Kockázatkerülő választás

Családi autónak vettük, mert megjött a második baba is. A csomagtartó nem olyan nagy, mint amit egy kombitól elvár az ember, viszont nincs másik autó, amelyikben a hátsó üléseknél ekkora hely van. A jövőre gondolva, mikor megnőnek a gyerekek, ezt fontosabbnak ítétlem, mint a csomagtartót.

Vezetési tulajdonságait tekintve teljesen megfelelő, kellően erős, nyomatékos, takarékos motor, jó váltó, kellemes futómű. Nagy előny a hatodik sebességi fokozat, gyakran használom. Városi használat során is alig kell visszakapcsolgatni, 5-ben, 6-ban is simán lehet menni vele. Fogyasztását egy Pécs-Balaton úton sikerült 4,8-on tartani, vegyesen autópályával és várossal is csak 5,1.
Kockázatkerülő választás egy ilyen használtautót venni, elolvastam róla minden tesztet, leírást. Az egyik legjobb dízelmotor ebben a kategóriában, kevés meghibásodással. Nincs benne kettős tömegű lendkerék, úgyhogy egy nagy hibaforrással kevesebb!

Másik autónk egy Kia Ceed 1.4 benzines, 108 lóerős, de a Hyundai kevesebb lóerővel erősebbnek tűni, nyomatékosabb a gyakran használt fordulatszám tartományban, és jobban tetszik a puhább futómű. Persze azért a Ceed is nagyon jó autó, nem is fogjuk eladni!

- Gyorsításkor fulladozott a motor, néha 3000-es fordulatnál letiltott. Műszer EGR-szelep hibát írt, de mivel a szervízben megesküdtek rá, hogy ebben a típusban ez soha nem szokott elromlani, üzemanyag szűrő cserével kezdtük. Kiderült víz volt a szűrőben. Valószínűleg ez még az előző tulaj sara lehetett, mert én a megvétel óta csak egyszer tankoltam bele OMV-nél. - Csere óta nem jelentkezett a probléma.

Mischl Autóház Pécs

Fenntartási költség (9) Évjárat 2011