A Ragadozó
Az autó a Ford Probe utódja. Érdekes, hogy egyik coupe sem aratott sikert, pedig mindegyiknek megvolt rá az esélye.
A Cougar olyan, mint ahogy a nevében is benne van: nagy vadmacska. Ha kell elegáns és lágyan siklik, ha kell gyorsulni is tud. Igazi grand turismo: nem kifejezetten sportkocsi. Az egyik legszebb coupe amit valaha gyártottak: nemcsak a Fordra értem!
Remek a futoműve, jó a motor, szép a kasztni, vadászgépesen elegáns a belső, jó és tartós a bőr, hatalmas a csomagtartó.
Hátrány: lehetne benne nagyobb motor, ez a 170 lóerő szinte kevés ehhez az autóhoz, gyárilag nagyobb és peresebb gumikkal, a belsőben néhány műanyag nem áll a helyzet magaslatán.
A new edge design, amivel világautóvá "vált" a Mondeo, itt jelentkezik a legjobban. Egyedi lámpák, idomok, vágások, macskás kinézett. Jobb, mint az amerikai Mercury és mégis minden idők egyik legrosszabbul eladott Ford coupeja lett. Vajon miért?
Aki nem ismeri megcsodálja, aki meg ismeri, annak kár is mesélni róla. Ennyi pénzért, ilyen autót. Sokáig kerestem, de ebben a kategóriában, már ha van ilyen kategória - nincs ellenfele!
- Akkumulátor, sziletek, néha vaccakol a vezetőülés elektromos motorja.
Auto-Fort
Ford Ivanics